26.09.2008

Ne farkın kaldı şimdi?

O pankartı açarak kulübe mektup yazan, fax atan, cebinde 15 YTL'si olmayan diye sana geçirenlerden ne farkın kaldı şimdi?

Bugüne kadar aklı başında bir duruş sergiledi GFB. Hergün karşıllıklı bildiri yayınlandığı dönemde belki sinirler biraz gerildi fakat tribünde verilen tepkiler yapılacak en düzeyli şekilde yapıldı hep. Hakaret etmeden, küfür edilmeden padişah söylendi, 100 kişi kalsakta diye bağırıldı, çıkan taraftar başkana gösterildi. Çünkü devam eden bu durum böyle oynamayı gerektiriyordu. Yapılacak yanlış bir tezahürat, ya da açılacak yanlış bir pankart tüm emeklerin boşa gitmesi demekti. İstanbul'da olanlar bunları biliyor, konuşuyordu. Belki de işin tecrübe diye nitelendirilen kısmıydı bunlar. Fakat dün akşam Sivas'ta açılan malum pankart bir çuval inciri berbat etti desek yeridir heralde. Bu pankartı yapan kişi bile bu sabah nasıl bir halt yediğini anlamıştır, çünkü savunulacak en ufak bir yanı bile yok.

Haklı olarak verdiğin mücadele basında yer almaya başlamış, bazı şeyleri oturma organları ile anlayanlar dışında insanlar ne olup bittiğini yeni yeni kavrarken ve sana hak vermek üzereyken, sen çıkıpta başkanın Aziz Yıldırım'ın kusurunu kullanarak pankart açıyorsun. Şimdi bütün kılıclar yeniden sana çekilmiş durumda ve insanlar senin Fenerbahçeliliğini sorguluyor. Empati kurmaya çalışsam, karşı tarafa geçsem galiba bende aynısını yapardım demekten kendimi alamıyorum bu sefer.

Bu iş "Biz Fenerbahçeliyiz" diye bağırıp, açıklamayla geçiştirilecek kadar kolay değil bu sefer. Buyrun yeni bir cepheye daha.

Hiç yorum yok: