14.09.2008

100 Kişi Kalsakta, Bağırırız Yine

Son yıllarda su yüzüne çıkan bir taraftar ikilemi ankarada yine kendisini belli etti.Taraftar - müşteri ayrımına dayanan bu ikilemi yaratanların başarılı olduğu gün gibi ortada.Taraftar takımını 90 dakika desteklerken, müşteri dediğimiz veli nimetler ise verdiği paranın karşılığını arama derdine girdi....

Kimisi maç başında grupların ortak portestosunu yuhaladı.Kimisi oyundan çıkan uğur boralı ıslıkladı.Kimisi maçı 80.dakikada terkedip bu takıma olan bağlılığını kendisine güvenenlere ispatladı.İstenen arzulanan bu müşteri profilinin tek gerçek yanı, Fenerbahçe adına tek menfi iş yapmamaları oldu.

Taraftar denilen ve dışlanan rantcı ! kesim ise, üzerine düşeni herzamankinden daha fazla yaptı.Öyle ki istanbuldan gelen taraftar sayısı son yılların en önemli rakamına ulaştı.Neydi dertleri bunların ? Sadece Aziz Yıldırım' ı protesto etmekmi ? Yönetim aleyhine çalışmakmı ? Yoksa kaldırdıkları otobüslerle kendilerine rant sağlamakmı ?

Bıraksınlar artık bu taraftarla tribünle uğraşmayı.Birileri bu tribünle uğraştıkça Fenerbahçenin genetik yapısı bozuluyor.Taraftar büyük bir hızla ayrılma noktasına sürükleniyor.Bir kesimi hızla dışlarken, diğer kesimi zengin şımarık çocuk hüviyetine sokarsanız, alacağınız cevap dünkünden farklı olmuyor.Bunu anlamak için hacettepe maçında tribünlerdeki tavrı iyi irdelemek fazlasıyla yeterli olur.

Bizi bize bırakın, siz sizi ilgilendirmesi gerekenlerle uğraşın.Zira futbolda ''yürümekle'' yollar aşınmıyor, koşmanız gerekiyor.

grupck.com'dan alıntıdır

1 yorum:

B. dedi ki...

züppe kulübü değiliz
yapmaya çalışanı affetmeyiz
bizi ayırmaya çalışacaksa eğer
Aziz yıldırım'ın esamesini okutmayız!

sportif alanda üstüne olmayan ancak taraftarı kollama açısından koca bir sıfır olan bir başkanımız var maalesef.