29.09.2008

Camiamızdan Özür Dileriz !

Genç Fenerbahçeliler Sivas'ta yaşanan pankart krizi sonrası aşağıdaki açıklamayı yapmayı uygun görmüş. Bize de bloga eklemek düşer.

Bugüne kadar sürdürdüğümüz tribün davamızda haklıyız, düşünce tarzımızdan, haklılığımızdan hiçbir şey eksilmemiştir... Hatalarımızdan ders çıkararak tribünlerdeki duruşumuzu büyütmeye devam ediyoruz. Sayın Aziz Yıldırım'ın tribünlere ve grubumuza yönelik politikalarına karşı tribündeki duruşumuz aynen devam etmektedir, edecektir.

Bu mücadelemizi ve duruşumuzu suni dünyalarında "GFB ne yaparsa haksızdır" mantığı taşıyanlara karşı da sürdüreceğiz. Mücadele yerimiz tribünlerdir ve tribünlerde olmaya, takımımızı desteklemeye dün olduğu gibi yarında devam edeceğiz.

Sivas'ta açılan o tasvip etmediğimiz pankarta yönelik tepki mekanizması haddini aşıp tasvip etmediğimiz bir hal almıştır. Biz bu konuda kendi yaptırımlarımızı hemen hayata geçirmiş olmamıza karşın görüyoruz ki bir kısım kişiler ve sanal platformlar "GFB hata yapsa da hemen saldırsak" politikasını büyük bir hevesle sürdürmekte ve bu saldırının boyutunu son derece çirkin bir üslupla asla onaylamadığımız bir boyuta taşımaktadırlar.

Allah’ın yarattığı kulla ve kulların kusurlarıyla kimsenin alay etme, bu durumu herhangi bir konu için kullanmaya hakkı yoktur. Ki bu bir kusur da değildir zaten.

Sayın Aziz Yıldırım'a yapılan usturuplu tepkilerin her zaman yanında olmakla birlikte malum pankarttaki kelime için tüm camiamızdan özür dileriz. Pankartla ilgili iç işleyişimizde gereken yapılmıştır. Bilgimiz olmadan, izin alınmadan yapılmış olan bu pankartı yapanlara gerekli cezalar verilmiş olup grubumuzdan ihraçları gerçekleştirilmiştir. Sivas deplasmanında bulunmamız ve ardından Sn. Alpaslan Dikmen’in cenazesi dolayısıyla açıklama yapmak için bu anı bekledik. Aynı zamanda o günden beri GFB temsilcilikleriyle ilgilenen yönetim kadromuzu ve o resmi forumlara taşıyan forum yönetici kadromuzu değiştirmek ile meşguldük. Bundan böyle daha dinamik ve profesyonel bir yönetici kadrosuyla yolumuza devam edeceğiz. GFB lider kadrosu gerekli dersleri almış, gerekli yaptırımları iç bünyesinde uygulamıştır. Bundan sonra GFB lider kadrosundan habersiz hiçbir yerde GFB grubuna resmi olarak bağlı hiçbir üye yada temsilcilik bir faaliyette bulunmayacaktır.

Tepkimizi ve haklılığımızı zedeleyecek yanlışlardan arınmaya devam edeceğiz. Bunu sağlamak için elimizden geleni yapacağız.

Tekrar altına çizelim sadece o pankart ve o pankartın içeriği ile ilgili olarak tüm camiamızdan özür diliyoruz. Bize yönelik etik olmayan, iftira dolu, hakaretler barındıran, onur kırıcı itham ve saldırıları, çamur at izi kalsın mantığını kınamakla birlikte, evimiz olan tribünlere müdahaleler ve yaptırımlar sürdükçe her platformda demokratik ve içinde hakaret bulunmayan tepkilerimizin devam edeceğinin herkes tarafından bilinmesini isteriz.

Tüm Fenerbahçelileri Salı günü Dinamo Kiev maçında stadımızı doldurmaya ve 90 dakika desteklemeye çağırıyoruz.

Saygılarımızla,

Genç FENERBAHÇELİLER

gencfb.org

Hiç yorum yok: