9.09.2008

30 Haziran 2009


Son yıllarda Fenerbahçe'den bedelsiz olarak giden oyuncu sayısına bakıldığı zaman yönetimin sözleşme yenileme konusunda birşeyleri yanlış yaptığı ortada. 100. yılda Tuncay Şanlı'nın gidişi ve bu sezon Marco Aurelio ile artık insanlara sinir krizi geçirtecek duruma gelen sözleşmelerin zamanında yenilenmemesi ve bedelsiz olarak kulupten ayrılma hadisesi bu sezon sonunda karnımızı ağrıtacak gibi.

Bu sezon sonu sözleşmesi bitecek futbolcular listesinin başında ilk olarak Volkan ile Alex yer alıyor. Aslında listedeki çoğu kişinin yerini doldurmak zor. Bugün Hürriyet Spor bir liste yapmış ve 2008-2009 sezonun sonunda serbest kalacak Fenerbahçeli futbolcuların listesini yayınlamış. (Sanki daha önce bir blogda daha böyle bir çalışma görmüştüm ama bulamadım)

-Alex
-Can Arat
-Maldonado
-Lugano
-Deivid
-Mert Günok
-Volkan Demirel
-Kerim Zengin
-Roberto Carlos
-Selçuk Şahin
-Tümer Metin

Alt alta yazıldığı zaman durumun vahameti ortaya çıkıyor. Sürekli olarak kurumsallaştığının altını çizen yönetimimizin nedense bazı konularda basireti bağlanıyor. Bu sözleşmelerin 30 Haziran 2009 günü bittiğini varsayarsak daha önümüzde 9 ay gibi bir süre var. Daha süre var ama bu sürenin ne kadar verimli kullanılacağıda malum. Olası bir başarısızlık halinde takımın yüzde 80'i tasfiye edilirken bu listenin içinden kimlerin bedelsiz olarak gideceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

Alex'in sezon sonunda takımdan ayrılacağı yönünde haberler var son günlerde. Bugün Alex konuya "aklımda böyle bir düşünce yok " diyerek cevap vermiş. Tamam da güzel kardeşim sen değilmiydin Fenerbahçe dergisine bir kaç ay önce futbolu başladığım kulüpte bırakmak istiyorum diyerek Fenerbahçe ve Coritiba forması ile yan yana poz veren. Düşünceler değişebilir o gün öyle düşünüp, Aragones'le çalışmaya başladıktan sonra İstanbul'da kalmaya karar vermiş olabilirsin ama o zaman çık yönetime "Başkan ben kalmak istiyorum, sözleşme yenileyelim" desene. Kaptana yakışan bir hareket yapsana...

Lugano'nun adı zaten sürekli İtalyan takımları ile anılıyor. İtalyan pasaportuda taşıyor bildiğimiz kadarıyla. Böyle bir adamı elde tutmak zor ama şimdiden anlaşmak lazım. İşin içine İtalyan kulüpleri girince Lugano'da anılarda, bestelerde kalır. Öyle 1 milyon dolar fazla istedi diye gönderip yerine bilmemkaç milyon dolar fazla para harcayıp aynı işi yapamayacak, yaş olarak futbolun son demlerini yaşayan birisini getirmek transfer değildir. Kurumsallaşan spor kulüplerine yakışan bir hamle değildir en azından.

Son olarak Volkan Demirel'e değinelim. Ankara'da yaşanan jöle olayından sonra gözle görülür bir fark yaşandı Volkan'da. Her futbolcu gibi hatası oldu, kalecilerin yapabileceği hatalar yaptı, belki yapmaya devam ediyor fakat şu Fenerbahçe kalesine geçebilecek en iyi kaleci kendisi. Ne yazık ki alternatifide yok şu an. Belki Serdar Kulbilge hala Fenerbahçe formasını giyseydi "alternatif" konusu tartışılırdı ama o da artık Fenerbahçe'de değil.

Önümüzdeki süreç ne gösterir bilinmez ama bu konu hakkında bu sezon daha çok yazacağız gibi bir his var içimde.

2 yorum:

İlker Yılmaz dedi ki...

bu konu hakkında benimde bir yazım var. http://dimassimotalento.blogspot.com/2008/08/fenerlilerin-paras.html

aziz yıldırım tüm transfer görüşmelerini sezon sonunda yapıyor. bu nasıl bir kuraldır anlamıyorum. elden gidenlerin kulübe zararı çok fazla. sadece tuncay ve aurelio 20 milyon euro kazanmamız gerekirdi.

Efsane Maraton dedi ki...

galiba daha once okuyupta bulamadığım yazı buydu.

aklın yolu bir... yanlış giden birşeyler var, ve ne yazık ki bu yanlış bu sezonda devam edecek gibi.