31.05.2009

Fener'in Kalesi Bağdat Caddesi - 2009

Canımın içi biricik Beşiktaş taraftarı,

Beşiktaş Belediyesi sizler için Digiturk ile anlaşarak Beşiktaş Meydan'da dev ekran kurmuş, maçı izleyin, kudurun, doyasıya kutlayın diye. Güzel bir uygulama yapmışlar. Keşke her sezon sonu her takım taraftarı için böyle uygulamalar olsa.

Fakat şöyle bir problem var, böyle güzel bir organizasyona rağmen inatla Bağdat Caddesinde kutlama yapma konusunda ısrar ediyorsunuz. Hadi geldin, o kadar Fenerbahçeli görünce niye kornaya basıyorsun? Bu konuda yalnız değilsiniz, Galatasaray taraftarıda sizler gibi ama onlara böyle bir alan tahsis etmiyorlar eğlenmeleri için. Sizler böyle yapınca ne oluyor; boşu boşuna masraf, kavga, gürültü, şampiyonluk akşamında üzüntü.

Her iki tarafada yazık günah.

Polis olaya erken uyanmasa kim bilir daha neler olacaktı?



Fener'in Kalesi Bağdat Caddesi

16 yorum:

Adsız dedi ki...

katılıyorum hocam.. ezik olunca insan ve bu eziklikle bi noktaya gelince, kendinden herzaman üstte olana kendini göstermeye çalışır, kendini üst seviyedekilere ispata çalışır. fb ve gs gibi iki takımın ligden elini ayağını çekmesi sonunda sivas sporla son haftaya kadar averajla şampiyon olma yarışına giren bi takımın taraftarındanda bu beklenir..

Adsız dedi ki...

Galatasaraylı olarak hayatımda okuduğum en abuk yorum. Adamın evi oradaysa yola nerden çıkacak sorabilir miyim? Heralde Beşiktaş'a ışınlanmasını beklemiyorsun?
Efendice eğlendikten sonra kimseyi ilgilendirmez nerede nasıl eğleneceği. Bu kadar hazımsız olmak bükemediğin bileği en azından sıkmak lazım. O kadar hazımsızsan da ilaçları var yut bir tane geçer. Kaleymiş peeeeeeh.

Efsane Maraton dedi ki...

@Adsız 2

peki abi... :)

ayvalık dedi ki...

Gjk'liler daha çok savunuyor Bağdat caddesinde eziklerin kutlama yapmasını düşündürücü..!

Adsız dedi ki...

bunun tuttuğun takımla alakasız olduğu, taraftar olmakla psikopat olmak arasındaki kalın çizgide yattığını görmek çok zor değil di mi? kimin yaptığını değil de ne yaptığı önemli olmalı.kendi başına geldiğini düşünüce insanlık çizgisine yaklaşılabilir sanırım.

sampi dedi ki...

FB futbol kulubunun tapulu mali degil Bagdat Caddesi canimin ici biricik FB taraftari. Kamusal bir alan. Orada nasil Fenerliler kutlama yapabiliyorsa digerleri de yapabilmeli. Ayriyeten milletin (orta yasli amcalar dahil) arabasinin pesinden kosup bayraklarini indirmeyi, adam dovmeyi gerektirmez kutlama yapmak. Polisin de kavga cikaran hazimsiz taraftarlari tutuklamaktan daha onemli isleri var.

Adsız dedi ki...

Bağdat Caddesi'nde gözlerin içine baka baka kornaya basarsan aslında "g*tüne girsin" diyorsundur. Kimse kimseyi kandırmasın, orada konvoya kasanların saf, tertemiz çocuklar olmadığını, aslında ne amaçladıklarını biliyoruz.

Sen caddede gez, sikindirik bi telefonla kaydet, sonra youtubelara, feysbuklara koyup "ehaeğahğhpe kumdan kaleee ehühüehüe" tarzı yorumlar yap sonra arabana iki tekme, suratına iki tokat gelince de sızlan.

Orada kornaya basan tokadı hak eder. Beşiktaş'ın göbeğinden kornaya basarak geçen Fenerlinin hak ettiği gibi.

Puskas dedi ki...

Burada kimse boşuna bu psikopatlıktır ayağı yapmasın.Fenerbahçe'nin şampiyonluğunda Beşiktaşın göbeğinde Fenerlileri bekleyenler sıra kendilerine gelince bu tip olayları kendileri yapmıyorlamış gibi davranmasın.Cadde tabiki fenerbahçenin tapulu malı değildir ama dünyanın her yerinde belli semtler belli takımların taraftarlarının merkezidir.Oradan o kalabalıkta kornalara basarak geçmek bile bile lades demektir.Caddeden sakince geçip kutlamaların olduğu yere gidip kendi taraftarınla sabahlara kadar eğlenebilirsin.

sampi dedi ki...

Besiktas'in gobeginden FB'li kornaya basarak gecebilecegi gibi Kadikoy'de de BJK'li gecebilir. Semte ve taraftara gore degildir bu izin. Milletin mali futbol takimlarina gore parsellenmemistir.

Eger sen sampiyonluk kutlayanlarin sevincini kendine hakaret olarak algilayacak kadar hazimsizsan zaten spor falan seyretme. Orada sevinenlerin amaci kendi takimlarini yuceltmek ve diger takimlara senede bir gun tepeden, ligi bitirdikleri yerden bakmaktir.

YouTube'a video koymak ve kamusal alanda kutlama yapmak yasal. Adam dovmek, iki tokat atmak degil. Sacmasapan bir YouTube videosu (kumdan kale ilkokul esprisi resmen)deyip gec, kimseyi hirpalamanin bir anlami yok. Fiziki temasi baslatirsan cahilin teki ceker silahi o zaman kimin sizlanacagi belli olmaz.

FENERLİG dedi ki...

Beşiktaş çarşısından Fenerbahçe bayrakları ile geçmelerine nasıl izin verilmiyorsa. Bağdattan a öyle Siyah beyaz bayraklarla geçilmez arkadaşlar bunu kabullenin...

ilquer dedi ki...

Her horoz kendi çöplüğünde öter. Kimse kimseyi hazımsızlıkla suçlamasın. Çünkü herkes hazımsız. Tişörtünde "FBI" yazdığı için Kazan'da dayak yiyen adam tanırıyorum. Üstelik çocuk Beşiktaşlı.

mre dedi ki...

Burada yazanların aklı başında en azından iki kelimeyi biraraya getirebilen insanlar olduğunu varsayarak şunu anladım ki, taraftarlık tuttuğu takımın gönüllü askeri olmak haline gelmiş, maçlar da savaş ve savaş alanı. Okumuşu böyle düşünüyorsa cahili ne yapsa yeridir.
Önünde sonunda oyun lan bu. O şampiyon olduğunda kutlayacak kızdıracak, sen şampiyon olduğunda karşılık vereceksin. Böyle olmazsa kendi "çöplüğünde" masturbasyon yaptıktan sonra ne anladım zaferden. Ama sen karşındakinin zaferini içine sindiremiyorsan, senin de zafer kutlamaya hakkın kalmaz bu da böyle devam eder gider. Sonra horoz muhabbeti. Saçmalamayın ya!

ilquer dedi ki...

@ mre

Kimse şampiyonluğunu kutlamasın rakibini kızdırmasın demiyoruz, fakat her şeyin bir yolu yordamı var. Rakip taraftarların yoğunlukta olduğu yerde onları provoke edecek hareketlere kalkıştığınızda bunlar meydana geliyor. Bu Bağdat Caddesi'nde de böyle Beşiktaş Meydanı'nda, okumuşu da böyle yapıyor cahili de. Bu bir Türkiye gerçeğidir. Kabul etsek de etmesek de.

sampi dedi ki...

"Turkiye gercegi"nin arkasina siginarak giriselim o zaman birbirimize. Copluk mekanlari ilan edelim, bolelim sehri semtlere. "Turkiye gercegi"ni degistirmeye calismayalim, ortalamanin, lumpenin seviyesinde kaynasalim.

O zaman Kayseri'de icki yasaklansin, millet provoke olmasin. Diyarbakir'da Turkce konusulmasin, millet provoke olmasin. Izmir'de camiye gidilmesin, millet provoke olmasin. Herkes cogunluktan korksun, kimse sevincini huznunu ifade etmesin aman birileri provoke olur.

Arkhe dedi ki...

Çiçekler, böcekler ne güzel şeyler. Haydi arkadaşlar hep beraber 68'e dönelim, yapmayalım böyle kötü işler.

Te allam..

sampi dedi ki...

Korna caldi, sevindi diye adam dovme diyorum, sen kalkmis cicek bocek 68'le cevap veriyorsun, cok utopik gercekten sudan sebepten dolayi kavga etmemek. Hani taskinlik olsa, sevinmeyi bilmeseler atiyorum Fenerium'a Saracogluna'a tas atilsa, kufur edilse, bayrak yakilsa vs. tahrik unsuru olur anlarim da dandik kumdan kale esprisine ve bayrak acip korna calmaya girismek cok sacma.

Tamam kardesim, kavgani et sen. Cok guzel, devam. Turkiye gercegi polis copu kafana inerse birgun aglama yeter.