14.05.2009

İzmir Notları


-Gece 1-2 gibi yola çıkalım diye planlarken, oydu buydu derken yine 3'ü buldu yola çıkışımız.

-İzmir'e vardığımızda doğal olarak şehir girişinde İstanbul'dan gelen herkesi polisler bekliyordu. Otobüste ne var ne yok kontrolü. Maça 2-3 saat kala deplasman yapılan şehirin girişinde otobüste, arabada bulunan alkole el koymalarını anlıyorumda daha maça 10 saat varken milletin içeceğine "gülerek" niye el koyarsın be abicim?


-Bir de şehir girişinde otobüsten iner inmez üstümü arayıp 1 liralık çakmağımı "stada sokmak yasak" diye almak isteyen polise saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

-İzmir felaket sıcak. Gezilecek gibi değil. Kordon'a zor geçtik, orada da bir yerde oturup kaldık zaten. O yüzden forza İstanbul, çevre il ve ilçelere tatile geliriz orası başka.

-Kolkola dolaşan Fenerbahçeliler ile Beşiktaşlılar güzel görüntü oluşturuyor. En azından ilginç geliyor bize. Problem kesinlikle İstanbul'dan gelen taraftarda :). Birbirine bakarak küfürlü beste söyleme merakı sıcak ve alkol ikilisi ile yanyana gelince filmin bir yerde kopacağı belliydi. Nitekim o film Kordon'da koptu zaten.

-Stadyum Beşiktaş Maraton tarafının bir kısmı hariç doluydu. Atatürk Stadı dolu oluncada çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor. Pankartlarda serbestti. Dolu tribünler ve pankartlar özlem duyduğumuz şeyler olduğu için insan daha bir hevesle bakıyor tribünlere, pankartlara.

-Fenerbahçe Kale Arkasındaki A.C.A.B. ile UNIGFB'nin "Ne hasta bekler sabahı, ne taze ölüyü mezar, ne de şeytan bir günahı, o kupayı beklediğimiz kadar"ı güzel pankartlardı. Grup, il, ilçe pankartı yerine daha çok böyle pankart olsa keşke.


-2-1 olana kadar bizim tribün oldukça iyiydi. 2. golden sonrada böyle bir final maçında çoğu kişi strese girince sazı Beşiktaş tribünü eline aldı. Güzel devam ettiler.

-Olur da yine bu aylarda güzel bir şehrimizde başka bir final olursa bir daha otobüsle gideni sevsinler...

4 yorum:

mcD dedi ki...

A.C.A.B pankartının resmi eline geçerde paylaşırsan sevinirim.
bu arada otobüsün de keyfi bir başka...

Efsane Maraton dedi ki...

@mcD
otobüsün keyfine hiç birşey demiyorum. zaten otobüs tercihleri hep yolculuk keyifli geçsin diye yapılıyor fakat beni mahvetti bu sefer :)

acab pankartı öyle süslü birşey değildi asıldığı yer itibariyle hoşuma gitti. ufakta olsa skorbordun olduğu fotoğrafta gözüküyor. daha büyüğü olursa eklerim onuda.

mcD dedi ki...

A.C.A.B fotoğrafları için teşekkürler ;)

Adsız dedi ki...

A.c.a.b pankartıyla İzmir sokaklarını dolaştık.
Pankart cok büyük degildi ama asıldıgı yer cok güzeldi