31.03.2008

Beşiktaş - Fenerbahçe III

Kabataş geçilmiş, stadın önünde polis kordonuna girilmiş. İtiş kakış bir şekilde ilk polis kontrolünden de geçilmiş sıra merdivenlere gelmiş. Merdivenlerden çıkıp turnikeye oradan da tribüne gireceğiz. Ama mümkün değil. Başlarda düzgün gibi görünen sıra dakikalar geçtikce merdiven başında yığılmaya başlıyor. Turnikeye çıkan merdivenler aslında geniş ama merdiveni bir kişinin çıkabileceği şekilde bölen bir demir var İnönü'nün girişinde. Geri kalan boşlukta ise polisler bekliyor. Merdiven başına yığılan yüzlerce kişi oradan girmeye çalışıyor. Saatler geçtikçe millet sabırsızlanıyor, arkada kalanlar öne yükleniyor, ön taraf sıkışınca kendini arkaya itiyor. Sağdan girmeye çalışanlar sola yükleniyor, soldan gelenler merdivenden uzaklaştıkça sağa yükleniyor. Buraya kadar herşey normal zaten. Türk milleti olarak sıkışık ortamlara, itiş kakışa alışığız. Ama sürekli gidip geldikçe içeri girmeye çalışanlar birbirine tutundukça aklıma Heysel faciası geldi. Biri yere düşse ayvayı yerdik zaten. Herkes onun üstüne yıkılırdı o karambolde. Sonradan emniyet akıl ettide arka tarafı ikiye böldü yığılmayı engellemek için. Tabi onlar arkayı bölene kadar ben bir şekilde merdivenleri çıkmaya başlamıştım.

2 yorum:

plaki dedi ki...

o değilde kulunçlarıma iyi geldi bu izdiham. biri sağ omzuma biri sol omzuma ohh. ehe

ayrıca set gibi birşeyin üstüne çıkmış komiser vardı, gözlüklü. bir ara " çıaakıadauşuara" diye bağırdı. sonrasında anladık mealini.

Adsız dedi ki...

sanırım sizde o aradan kaynak yapanlardandınız sayın admin. yazıklar olsun, ben bir bayan olarak cinsel tacize uğrarken siz kaynak yapıyordunuz.