12.02.2009

Best Of Kadıköy 2


Best of Kadıköy diye başlık atmıştık on gün önce. Kadıköy'de çalan en güzel parçaları listeliyorduk. Best of Kadıköy 2 diye yeni bir başlık atarak unuttuklarımızı listelemeye devam edelim.

Samanyolu : Best Of Kadıköy listesini hazırlarken bu şaheseri nasıl unuttuğumu bilemiyorum. Bunun için beni taraftarlıktan atsanız yeridir. Maçlardan önce bir klasiktir, duyguların doruk noktasıdır, atkıların açılma performansına göre kimi zaman gözyaşı bile döktürür. Bazen maçların sonuna doğru atkılar açılsın Samanyolu başlasın şeklide vardır. Bu şekli ile deplasman tribününde güzel görüntüler oluşturur.

Son Mohikan : Yine atkılar eşliğinde anlam kazanan bir parça. Atkı yoksa bu şarkınında hiç bir anlamı yoktur bana göre. Stad görevlisi bu parçayı girdiği zaman başlayacaksın tapınma hareketine. Öyle oturarak, atkılarını açıp öne hafifçe eğilip kalkanlara gülmek kalleşliktir. Atkın yoksa ellerinle yap sende tapınma hareketini.

Fincanı Taştan Oyarlar : Bu şarkıyı tamamıyla bize mal etmek ne kadar doğru olur bilemem fakat güzel bir parçadır. Cimbomada böyle ..... diye devam eder. Rakipler ise Fenerli versiyonunu söylemekten çekinmezler.

Alem Biliyor : Lara'dan gelsin bu seferde. "Alem biliyor adam değilsin böyle gelmiş böyle gidersin .......(bu kısmını hatırlayamadım) Son sözüm sana Allah Versin" sözleri olan yine Galatasaray'a hitaben söylenen bir parçaydı. Allah Versin kısmında hoparlör sesi kısılır onun yerine taraftar avazı çıktığı kadar bağırırdı.

Best Of Kadıköy 2 serisininde sonuna geldik. Hala unuttuklarımız, atladıklarımız olabilir. Yorum kısmından desteklerseniz serinin üçüncüsünüde yaparız.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ulan su videonun devamınıda koysaydınız ya mesaleler yanıcakken kesmissiniz:D

Sencer Yücel dedi ki...

Şu aralar pek revaçta olmasa da bir "Başkan'ın Fermanı" vardır...