24.02.2009

Aşığım Aşığım Sana

Ligin ikinci yarısının puan tablosu 5 hafta itibariyle şekildeki gibi. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın hali gözler önünde. İki ezeli rakibin belki de en çarpıcı ortak noktası, 18 takımlı ligde yabancı teknik adamla çalışan yegane takımlar olmalarıydı. Bireysel bazda oyuncu kalitesine bakıldığında tartışmasız ligin en iyi 2 takımı olan bu iki kulübün, ikinci yarı itibariyle içinde bulundukları durum gerçekten içler acısı. İnsan düşünmeden edemiyor. Bu oyuncu kalitesi ve imkanlar yerli teknik adamlarımızın elinde olsaydı bundan daha kötü bir durum olur muydu acaba?

Skibbe’nin kovulup yerine Bülent Korkmaz’ın gelmesiyle yabancı teknik adamla çalışan tek kulüp biz kaldık. Her zaman istikrardan yana olduğum için sezon ortasındaki antrenör değişiminin bize fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Ancak tablo da ortada. Sezon başında savunduğum bir konu vardı. Aragones’in yanına bir yerli teknik adam yerleştirilmeli diye. En azından Aragones’e geçiş sürecinde destek olacak biri lazımdı. 2-3 ay gibi kısa bir süre zarfında görev alıp, bu işi Fenerbahçe’nin menfaati için bedelsiz bile yapabilecek müthiş Fenerbahçeli isimler tanıyorum. Bu yapılmadı, Aragones halen daha geçiş sürecinde. İlk devre bizi kurtaran derbi maçlar olmuştu. Onların Aragones’in eseri olduğunu düşünen var mı? Bu camianın ruhunda var derbiler. Bundan daha felaket zamanlarımızda kazandığımız derbileri kimse unutmamıştır.


Takım kimseye umut vermiyor ama unutulmasın ligde bizim için bundan farklı bir tablo son yıllara hiç yaşanmadı. Ne zamanki büyük maçlar geldi, işin rengi değişti. Bu sezon umutsuzluğa sürüklenmemizin sebebi şampiyonluk adaylarının her zamankinden çok sayıda ve sağlam olmalarıdır. Yukarıdaki tablo bunun en büyük kanıtıdır.

Aslında bizim tek derdimiz sevdamız. Fenerbahçe aşkımız. İnanın kendimi Kadıköy’de sevgilisiyle görüştürülmeyen, aşkına biraz olsun doyabilmek için yağmur, çamur, soğuk, kar demeden şehir şehir dolaşan manyak bir aşık gibi görüyorum. Kısacası aslında bu sene şampiyonluktan geçtik. Kadıköy’de sevgilimize doyalım. Aşkımızı pankartlarla davullarla anlatalım. Bu sene kendimizi şampiyon sayacağız. Deplasmanda derbileri kazanırsak o zaman çifte kupa olur işte.

Saygılar,

SERT

1 yorum:

B. dedi ki...

Şampiyonluklar istemiyoruzz rakipleri ****deeen :)
Şaka bir yana şampiyon olamama gibi bir durum yok,dediğiniz gibi deplasmanda derbileri alsınlar diğer maçlarda da adam gibi oynasınlar o zaman gelip çıksınlar kafamın üstüne,ister 10.bitirsinler ölesiye sevdik biz