31.01.2009

Best Of Kadıköy

Bir giriş yapmam gerekirse, müzik ruhun gıdasıdır diye başlamalı bu yazı. Herkesin bir tarzı, sevdiği şarkıları, sanatçıları vardır. Birisi sana “kardeş sen ne dinlersin” diye sorduğu zaman, hoşuma giden her şeyi dinlerim diye cevap verirsen kişiliksiz damgası yemen muhtemeldir. İşte bu yazıda o kişiliksiz tarafından yazılmıştır. Zaten olsa ne fark eder ki, konumuz Kadıköy’de dinleyipte mest olduğumuz şarkılar.


Fenerbahçe Marşı : Kuşkusuz herkesin gönlünde yeri ayrıdır. Viva Espana tartışmalarına hiç girmeden sadece takım sahaya çıkarken “Yaşa Fenerbahçe” kısmında sesin kısılması ve bu kısmı taraftarın haykırması ile farklıdır, öylede devam edecektir.

100. Yıl Marşı : Kıraç’ın besteledeği bu marşı nedense hiç sevemedim fakat milletin çok sevdiği kesin. 100. Yıl’a özel olarak hazırlanan diğer marşlar arasında en adam akıllısı buydu. 100. Yıl boyunca her yerde çalması gerekiyordu nitekim öyle de oldu ama hala çalmaya devam ediyor, çözemiyorum olayı.

Athena- Holigan : İşte budur diyebileceğimiz bir stadyum, maç, futbol şarkısı. Artık nasıl derseniz. Diğer stadyumlarda da söyleniyor olması lazım ama Fenerbahçeli olan Athena’nın bu şarkısı çok güzeldir, bir numaradır. Bir notta kendimden ekleyim, “Yensen yenilsen kalbim hep senle” kısmını senelerce “yarsen” olarak anlamış ve söylemiş olduğumu itiraf etmeliyim.(yarsen ne ulan :) )

Haluk Levent – Sevmek İsterdim : Şarkı güzeldi, sevip kavuşamayan bir genci anlatıyordu fakat şarkıyı bizim için daha anlamlı kılan sevenler ağlarmış demek yerine “cimbombom ibneymiş” diye haykırmamızdı. Uzun zamandır Kadıköy’de yankılanmıyor ya da bana denk gelmiyor.

Ciguli – Çalgıcı Karısı Binnaz : Yine şarkının belli bir yerde kesilmesi sureti ile direkt Galatasaray’a giydirilen bir parça. Genellikle Haluk Levent’ten sonra çalardı, hızını alamayan taraftar kahkahalar eşliğinde Galatasaray’a giydirmeye devam ederdi. Ciguli zaten başlı başına incelenmesi gereken bir arkadaş. Binnaz şarkısına çektği klibi hala gözümün önüne geliyor. 150 kilolouk bir abla, minnacık Ciguli ve kovalama sahnesi. Bu şarkıda ise Çalgıcı karısı Cimbom, Esnaf karısı Cimbom, Kumarcı karısı Cimbom diye devam ederdi, hoş bir anıydı.

Ercan Saatçi –1907 Marşı (Çünkü Fenerbahçeliyiz): Halen çalmakta olan, gol sonrası diye bilinen Çünkü Fenerbahçeliyiz. Şarkının sonu olan sarı lacivert rengimiz, Fenerbahçe her şeyimiz, hiçbirşeye değişmeyiz kısmı zaten yeterlidir. Daha fazlasını aramadan haykırmak gerekir, telefon melodisi olarak idealdir.

Mihriban : Stadyumda çalmasada başlı başına efsanedir, KFY işidir. 2004 Denizli deplasmanı öncesi Pamukkale'de çekilen video ile yerini sağlamlaştırmıştır. Samsun deplasmanında söylenenide plasedir.



Mutlaka unuttuğumuz, atladığımız, bilmediklerimiz vardır. Onlarıda yorum kısmına sizden bekliyoruz.

6 yorum:

Sencer Yücel dedi ki...

son mohikan

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

Konya'nın gs'ı yendiği maçtan sonra Konyalım çalmıstı.Lara'dan alem biliyor adam değilsin sık sık çalar özellikle gs maçlarında çalardı eskiden.Ne yazık ki şuan ki dj'imiz bir felaket.Eskiden cimbombom ipneymis i saatlerce çalardı dj :)

musti336 dedi ki...

İlk gittiğim Samsunspor maçında "sevmek isterdim" çalınmıştı ki ilk maçıma dair hatırladığım en net olaydır :) En son 4-1 lik maçta yeniden çalındı stadda..

Athena-Holigan'ın "yensen yenilsen" bölümü geçen sene Chelsea maçında tavan yaptı.. Tam, oyuncular ısınırken çalınmıştı ki çıkan sesten dolayı Ballack ile Drogba şut çekmeyi kesip tribünü izlemeyi tercih etmişlerdi bir süre..

Bir de "Samanyolu" nasıl unutulur hocam? :)

Efsane Maraton dedi ki...

son mohikan, samanyolu, lara'dan adam değilsin'i unutmuşuz :)
özellikle samanyolu konusunda fena patlamışız beni afaroz etseniz yeridir yani :)

fincanı taştan oyarlar var o da şimdi aklıma geldi, bunları best of kadıköy 2'ye koyalım bari...

Conrad Bundy dedi ki...

samanyolu'nun efsanesi de sanırım iki sene önce erkek basketbolda şampiyon olduğumuz maçta abdi ipekçide söylenen halidir.

haute_couture dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=lbEH3f1ENg0&NR=1

"yensen yenilsen kalbim hep sende" kısmından sonra chelsea taraftarının tepkisine dikkat :)