2.01.2009

Kadıköy'de Konfeti Yağmuru


Yükleyen turkay76
Kadıköy'den unutulmaz bir maç daha. Sene 2001, o meşhur Gaziantep maçının sezonu yani. Artık iş son noktaya gelmiş, sırada şampiyonluk var. Ligin 33. haftasında Kadıköy'de Bursaspor'u ağırlıyoruz. Şampiyonluk yolunda rakip Galatasaray. Galatasaray'da o hafta ligin flaş (ne flaşı şampiyon oluyordu adamlar) ekibi Gaziantep'e konuk oluyor. Şampiyonluk için bizim kazanmamız, Galatasaray'ın ise puan kaybetmesi gerekiyor. Gaziantepspor'un şampiyonluğu o hafta itibariyle zor ama ŞL şansı devam ediyor. Kadıköy saatler önce dolmuş zaten. Maraton'un efsane olduğu dönemler, son maçlara ev sahipliği yapıyor artık.

Kale arkasında kartonlar eşliğinde sarı-lacivert yapılıyor, takım sahaya çıkarken konfetiler atılıyor. Hakemin düdüğüyle maç başlayacak ama o da ne? Birkez daha her yerden konfetiler atılıyor. Bir anda bembeyaz oluyor ortalık. Numaralı tribünün çatısına yerleştirilen görevliler poşetlerin içindeki konfetileri atarak destek oluyor taraftara. O zaman adama "konfeti makinesi diye birşey var abi, ne gerek var bu adamlara" desen döverler heralde. Artık bu arkadaşlar bir ara nasıl gaza geldilerse konfetileri avuç avuç atmak yerine içi dolu poşetleri atmaya başlıyorlar. Aslında güzelde oluyor görüntü açısından. Maksat maçı geç başlatmak. Amacınada ulaşıyor taraftar. Ortaya çıkan görüntü ise senelerce unutulmayacak tarzdan. Belki de Türkiye'de yapılan en güzel konfeti şovu bu maçta yapılıyor.

Maça gelince; ilk yarı 0-0 bitiyor fakat ikinci yarıda Revivo maçı kazandırıyor. Sonuç 2-0. Galatasaray'da deplasmanda Gaziantepspor'u 2-0 yendiği için bizim şampiyonluk turu Samsunspor maçına kalıyor doğal olarak.

5 yorum:

ygtylmz dedi ki...

Gerçekten insan izleyince tuhaf duygulara kapılıyor . Aziz yıldırım taraftarlarla uğraşmayıp bıraksa belkide konfeti olmasada çok güzel tribünler oluşacak .

Unknown dedi ki...

hayatımda numaralıyı hiç o kadar kalabalık görmemiştim.
inanılmaz bir kalabalık vardı , iğne atsan yere düşmez tabiri o gün için söylenmiş sanırım.

yanılmıyorsam ,revivo'da makas yapıp golünü yazmıştı, okul tarafındaki kaleye.

José dedi ki...

bi zamanlar taraftarlar bagırıyomuş.. maraton etkisi diyelim..

oralardaniyivurur dedi ki...

Şu videoyu onlarca kez izledim
hepsindede gözlerim yaşardı..
birde şu beyaz konfetinin, yanılmıyorsam fatura ruloları oluyor, atmayalı yıllar oldu, janjanlı konfetilerden daha güzel duruyor bence.
ah o eski maçlar..

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

o dönemlerde sadece sarı-lacivert çubukluyu izlemeyi özlemezdik tribün şovlarınıda izlemeyi çzlerdik ger hafta. şimdi daha çok özlüyoruz.