3.01.2009

Futbolcu Düğünü

Emre Belözoğlu'nun Recep Tayyip Erdoğan ve Aziz Yıldırım şahitliğinde evlendiğini tarihe not düşelim, hemen esas konu olan futbolcu düğünü hadisesine dalalım.

Nedir kardeşim bu futbolcu düğünü olayı?

Tamamen evlenen topçunun çevresine, oynadığı takıma göre davetli listesi hazırlanır. Takım arkadaşları, rakip takımdan dostları, futbol camiasının önde gelenleri, gazeteciler, devlet erkanı katılır genelde. Kız tarafının davet kriteri nedir bilemiyorum. Er kişi İstanbul takımlarından birinde oynuyorsa genellikle düğüne harcanan para mühim değildir. Gösteriş olmazsa ne anlamı kaldı o düğünün veya kibarcası ile evlilik töreninin. Basmak lazım parayı. İnsan kaç kere evleniyorki?

Basında mutlaka hazır bulunmalı düğünde. İstemem yan cebime koy hesabı iki tarafında birbirine ihtiyacı vardır ne de olsa. Futbolcunun dosta düşmana duyurma ihtiyacı devreye girer burada, basında taraftarın ilgisinden doğal olarak faydalınır.

Buraya kadar yazdıklarım üç büyüklerde oynayıp, o dönem içinde evlenen, kalburüstü topçuların düğünleri için geçerli.Birde madalyonun öbür yüzü var, orda başrolde İsmail Güldüren oynuyor.

Fenerbahçe'de oynarken evlenen en son isim İsmail Güldüren olmalı. Gerçi o da sadece antreman futbolcusu olarak kaldı ya bizim takımda neyse. Düğününe kimse katılmamıştı yönetimden ve takımdan. Garibime gitmişti, üzülmüştüm. Belliki sevmemişler adamı takım içinde, yalnız bırakmışlar. Düğünü İnegöl'de yapması etken desem kaç saat sürerki İstanbul'dan İnegöl? Ayıp etmişler.

Not: O değilde Emre'nin düğüne Hagi katılmadı mı ya?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ismail'i kim sevmişti ki zaten... gittiği her takımda antipatikliğiyle ünlü...

Adsız dedi ki...

Semih'in İzmir'de ki düğününe de bi tek Recep gitmişti. Yıl 2003 veya 2004tü.