24.01.2009

İşte Fener İşte Lider

Yarın için liderlik şansımız yok fakat mutlaka kazanmamız gereken bir Trabzon maçı öncesi günün anlam ve önemine yönelik geçmişten bir maç,

1988-89 sezonu. Tarihi maçların yaşandığı, gol rekoru kırılarak şampiyonluğun kazanıldığı sezon. Anlatılanlara göre o zamanki adıyla Fenerbahçe Stadı’nın tribünlerini dolduranlar gol yediğimizde üzülmezlermiş. Ardından yağmur gibi atacağımız golleri izlemeye koyulurlarmış. Dile kolay 103 gol.Kupadaki 3-0’dan 4-3’lük tarihi zafer de o sezon kazanılmıştı.

Tarih 5 Mart 1989. Türkiye 1. Futbol Ligi’nin 26. haftası. Liderliği kaybetmiş bir Fenerbahçe için galibiyetten başka şans yok. Rakip Trabzonspor. Fenerbahçe’nin başında Veselinoviç, Trabzonspor’un başında Şenol Güneş var. Fenerbahçe için tek hedef galibiyet ve liderliği yeniden kazanmak. Aykut ve Rıdvan’ın ikişer, Turan’ın bir golüyle sahadan galip ayrılan taraf Fenerbahçe. Skor ise 5-1. Trabzonspor’un lig tarihinde 5 yediği ilk maç olarak tarih sayfalarında yerini alıyor bu maç. Ayrıca Fenerbahçe ve Trabzonspor arasındaki en farklı skor olma özelliğini de korur bu maçın sonucu. Ama en önemlisi liderlik yeniden elde edilmiştir. Ve 103 golün belki de an anlamlı 5 golüdür. Rıdvan’ın düşe kalka attığı gol pek çok insanın hafızalarına kazınmıştır.


SERT

Hiç yorum yok: