25.01.2009

Bayan Basketbol'da Enteresan İşler

Zafer Kalaycıoğlu'nun kulübe ihtar çekmesi ile yaşanan anlaşmazlık sonrasında basketbol takımının yeni antrenörü Haydar Kemal Ateş oldu. Olaylar çok hızlı geliştiğine göre galiba önceden yaşanan fakat basına yansımayan durumlar vardı. Amatör branşları yakından takip edenler daha bilgilidir bu konuda.

Fakat ortada şöylede ilginç bir durum var, Zafer Kalaycıoğlu'nun Bayan Basketbol Takımındaki antrenörlük görevi resmi olarak halen devam ediyor. Resmi site böyle bildiriyor olayı. Yani, yeni hoca Haydar Kemal Ateş, Zafer Kalaycıoğlu'nun üzerine getirilmiş durumda. Galiba Zafer Kalaycıoğlu'nun Galatasaray'a geçmesi durumu ciddi ve bizim yönetimde tazminat ödemeden gitmesi için böyle bir yola başvurmuş durumda.

Ortada ilginç bir durum var, bakalım devamı nasıl gelişecek.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Duyduklarımız Cem Akdağ'dan boşalan koltuk için ezeli rakibinden teklif alan Zafer Kalaycıoğlu'nun G.Saray ile bir transfer görüşmesi yapması, bunun yönetimin kulağına gitmesi, yönetimin antrenörün maaşını yatırmaması ve Zafer Kalaycıoğlu'nun kulübe çektiği ihtar. Yara çok fazla deşilmeden yönetim kesti parmağı şeriat tadında. Zafer Kalaycıoğlu'nu görevden aldı ama kulüple ilişkisini kesmedi. Bir nevi gideceksen de bonservissiz gidemezsin ihtarı yani.
Zafer Kalaycıoğlu şahsen antrenörlüğünü pek de beğenmediğim bir koçtur. Yanlış anlaşılmasın ama yıllardır ligin çok çok üstünde kadrolar kuran bir F.Bahçe bayan basketbol takımını ligde sürekli şampiyon yaparak yönetimin ağzına bir parmak bal çalması beni bir türlü tatmin edememiştir. Avrupa'da daha iyi başarılar elde edilebilirdi gibi sanki. Hatta bazı lig maçlarında onca büyük kadro farkına rağmen takımı yıldız oyuncuların bireyse performansının kurtarması, hatta bazen kurtaramaması, geçen sezon Cem Akdağ'ın 5 kişilik rotasyonla finalde şampiyonluğu F.Bahçe'den çalmaya ramak kalması falan da bu düşüncemin kendi adıma destekleyicileridir. Hani bir de kahve ağzıyla söyleyecek olursak; 'O takımları ben bile şampiyon yapardım' ibaresi de cuk oturabilir yazının bu kısmına. Zaten bu ve benzeri fikirlerimi geçen sene final serisi esnasında da yazmıştım.
Yalan konuşmayacağım o yüzden, Zafer Kalaycıoğlu ile ilgili basında çıkan haberleri ve görevden alınacağı ihtimalini hafif bir sevinçle okudum. Ancak sanırım Allah'ın sopası yok özdeyişini deneyimleme zamanım gelmiş olacak ki, dün aldığım haber sevincimi kursağıma taktı bıraktı. Resmi siteden yapılan açıklama üzerinden gideceğim. Basketbolda yeni yapılanma başlığıyla verilen haberde 'Son 10 yılda zaferlere imza atan bayan basketbol takımımızın daha büyük hedeflere koşması ve başarılarının sürekliliği için bu şekilde bir yeni düzenlemenin gerekliliği ortaya çıkmıştır' demiş Fenerbahçe resmi sitesi. Ve aynı haberin içinde takımın başına Haydar Kemal Ateş'in getirildiği yazıyor. Yeni bir yapılanma ve Haydar Kemal Ateş isimleri ne kadar uğraşırsam uğraşayım pek match etmiyor birbiriyle. Umudum bu birlikteliğin sezon sonuna kadar sürecek geçici bir birliktelik olması yönünde. Ancak olası bir şampiyonlukta Haydar Kemal Ateş'in gelecek seneki koltuğunu sağlama alacak olması da, sayın Aziz Yıldırım'ın Mustafa Denizli - Daum - Zico dönemlerinden akılda kaldığı kadarıyla fazlasıyla yüksek bir ihtimal.

Hayır mı şer mi bilmem ama hoşuma gitmedi bu tercih. Katie Smith için Caferağa'ya koşmaya hazırlanan ben aynı karede koçluğundan ziyade sevecenliği, hoş muhabbeti, stand-up tadındaki maç önü ve sonu konuşmalarıyla ünlü Haydar Kemal Ateş'i de görecek olmaktan yana hafif bir mutsuzluk içindeyim gibi. Olaylardan kendine pay çıkarmaya çalışan sorunlu insan modeline gireceğim belki ama benim de suçum var bu işte. Cuma akşamı rakının yanında 2 porsiyon da haydari götürmesem, cumartesi günü böyle bir haberle karşılaşmayacaktık belki. Yağmurdan kaçarken doluya tutulduk en kallavisinden.
http://www.salsabasket.net/

Bu konu hakkında kendim biryler söylecektim ama bu yazıyı okuyunca tamemen aynı şeyleri belirteceğimi farkettiğimden direk onu ekledım.