12.10.2008

Garip

Sezonun ilk gününden beri olan garip olaylar zinciri artık sadece bana değil, herkese garip gelmeye başladı. Bir olgu tüm insanlara garip gelmeye başlıyorsa, insanlar anladıklarını sanıp savundukları bir konuyu iki gün sonra tam ters şekilde anladıklarını farkediyorsa, o zaman politalarda ciddi bir sıkıntı var demektir.

Aziz Yıldırım'ın tribün politikasını hepimiz dogru anladığımızı sanıyorduk. Genc Fenerbahçelileri bitirmekti en kısa haliyle. Ancak Kayseri maçında Migros Tribünün tepesinden sarkıtılan pankartta yazanlar herkesin kafasını karıştırdı. Genç Fenerbahçelileri ise gülümsetti. Ne yazıyordu? "Bilmeyenler öğrensin, Fenerbahçe'de padişahlık olmaz. Fenerbahçe, Cumhuriyettir. Gerçek Genç Fenerbahçeliler..." Şimdi Genç Fenerbahçeliler ya da onlar kadar neyin ne oldugunu bilenler dışında herkes Aziz Yıldırım'ın politikasını değiştirdiğini zannettiler. Zira pankart çok açık bir şekilde Genç Fenerbahçelilerin şiddetle savunduğu bir noktaya vurgu yapıyordu. Bu devirde kimse sultan değil padişah değildi. Bir de altına koca harflerle Gerçek Genç Fenerbahçeliler yazılması ayrı bir güzellikti bence. Böylece sanki Aziz Yıldırım GFB'nin aylardır boğuştuğu, kendi içindeki yetersiz Fenerbahçeli insanların yaptıkları saçma sağan icraatlerin yükümlülüğünden otomatik olarak muaf kalmalarını sağlıyordu. "Asıl" Genç Fenerlilerin savunduğu fikri koca koca harflerle kendi isimleriyle tribünün en güzel yerine çiviliyordu.

Şimdi düşünüldüğü gibi Aziz Yıldırım politikasını mı değiştirdi. Tabii ki hayır. Bir sonraki Arsenal maçında yine binlerce güvenlik olacak. Yine bedelsiz bilet verilen insanlar tribünde kol gezecek. Peki ne oldu şimdi? Bende anlamadım işte. Dedim ya. Garip.

SERT

Fotoğraf hayatimfenerbahce.com'dan alıntıdır.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

'varın gerisini diz düşünün' söylenebilecek en dolu laftır..
dibe vurunca bunların olması muhtemeldi,,hem de kuvvetle.
tesellimiz;dibe vurmadan yukarı çıkılamıyor