8.10.2008

Kongresel hareketler

Ege Fenerbahçe Dernekleri Birliği, Fenerbahçeli Boksörler, Fenerbahçe Kürekçiler Grubu, Fenerbahçe Yelken Şubesi, Yüksek Divan Genel Kurulu Başkanlık Divanı ve Amatör Şubeler Kayserispor maçından sonra yayınladıkları bildiriler ile Aziz Yıldırım'a destek veriyor.

Bu listenin içinden Amatör Şubelerin, Yelkencilerin ve Kürekçilerin böyle bir deklerasyon, bildiri olayına girmeleri kadar saçma birşey yok. Eğer Fenerbahçeli Boksörler (Mackolik'in karşısında derneği bulunan) dernek olarak açıklama yaptılarsa tamam, buna diyebilecek birşeyim yok, fakat şube olarak böyle bir karar aldılarsa onlarada koca bir yuh. Yanlış anlaşılmasın, yuh dediğim olay Aziz Yıldırım'a destek olmaları veya yazılarında anlatıkları gibi amatör branşlara verilen destekler için değil, kulübün içinde bulundukları konum ile böyle bir harekete girişmeleri. Sonuçta hepsi kulübe bağlı amatör sporcular, bu işten ekmek yiyorlar ve altyapı hocaları ise Fenerbahçeli olmanın dışında aynı zamanda birer çalışan.

Şimdi futbol takımı, basketbol takımı yarın böyle bir açıklama yapmaz ise bunun anlamı başkana destek olmuyor mu demektir veya Fenerbahçe Koleji Müdürü böyle bir bildiriye imza atmaz ise? Değildir tabi. Ama böyle de saçmalık olmaz...

Yüksek Divan Kurulu ve Ege Fenerbahçeliler Derneği'ni bu olayın dışında tutmak gerekiyor. Onları bağımsız oluşumlar diye tanımlamak daha doğru olur. Birisi 25 yılını doldurmuş kongre üyelerinden oluşuyor, öteki ise taraftarlardan oluşuyor.

Önce tribün grupları ile girilen gereksiz tartışmalar, futbol takımının kötü gitmesi, Fenerium Alt'tan protesto olarak alkış alması ve şimdi de kendini destekleme, destekletme çabaları.

Kongresel hareketler gibi geliyor bunlar nedense bana. Devamında Develi'de yemekler de verilir mi acaba?

Hiç yorum yok: