19.10.2008

Duygularıma esir oluyorum seni görünce

Duygularıma esir oluyorum seni görünce,
İnsan bin kere mi yanıyor bir kere sevince.

Bu mısralarla çıktık İzmit yoluna. Parola hep destek tam destek, gücümüz çubuklu formaydı. İstanbul’dan tam 14 otobüs insan tek bir aşkla bağlanmıştı Kanarya’ya, düşmüştü yollara. Mesafe kısaydı belki ama zorlu bir deplasmandı taraftar açısından. Lige yeni çıkmış bir takımın taraftarı olan “Hodri Meydan”a pek güven olmazdı. Ayrıca hafta boyu dolaşan “Aziz Yıldırım biletlere el koyacak, çeşitli tribün gruplarını stada sokup kavga çıkartacak” dedikoduları ayrı bir tedirginlik sebebiydi.

Saat 15:00 sularında salı pazarından tüm tribün grupları konvoy halinde yola çıktı. Stat girişindeki birkaç Kocaeli taraftarının tahrikleri dışında pek bir olay olmadı. Neyse ki hiçbir sıkıntı olmadan yerimizi aldık. Maç öncesi iki takımı da tribüne çağırarak büyüklüğümüzü gösterdik. İlk düdük çaldığında yine her zamanki gibi durmaksızın destek başladı. Yiğidin hakkı yiğide, Kocaeli taraftarı da gayet etkileyiciydi. Genel itibariyle dönüş yolundaki birkaç taşlama girişimini saymazsak sakin bir deplasman oldu. Bu seneki diğer deplasmanlardan tek farkı maç sonunda yüzümüzde galibiyetin sevinci vardı. İyi oynamamış olsak da kazanmak güzeldi. Kimsenin kafasında oynanan kötü oyun ya da başka bir şey yoktu. Hissedilen tek duygu uzun bir aradan sonra dönüş yoluna galip çıkabilmenin sevinciydi. Gece 00:00’da evimize girdiğimizde bile galibiyetin mutluluğu vardı.

Kendimizi kandırmaya gerek yok tabii ki. Takım hala düzelmiş değil. Oyuncular arasındaki iletişim kopukluğu halen üst düzeyde. Ancak bugün bu noktada Semih faktörü çok etkili oldu. Benim düşünceme göre ön libero oynayan bir Maldonado’dan daha fazla savunmaya katkısı oldu. Durması gereken yeri biliyordu. Hücum yönünü anlatmaya gerek yok. Son saniyelerin adamı olduğunu bir kez daha gösterdi. Bize Hırvatistan zaferindeki tadı bir kez daha yaşattı. Guiza’nın etkinliğini yüzde yüz arttırdığı da aşikar. Ali Bilgin’i sağ bekte beğeneceğimi hiç tahmin etmezdim. Takımda yer bulmak için nasıl çırpındığını gösterdi. Edu-Lugano ikilisi kötü günlerindeydi. Zaten o yüzden maç sıkıntıya girdi. Yoksa Kocaelispor takımı kapasitesi sınırlı bir takım. Düşmeye en büyük aday konumundalar bence. Zaten Yılmaz Hoca’da farkında olacak ki aşırı reaksiyon vermeye şimdiden başladı olaylara. Önümüzde Arsenal maçı var. Gerçekten şansa çok fazla ihtiyacımız var.

Her ne durumda olursak olalım, çubukluyu görünce duygularımıza esir oluyoruz. Belki bin kere yanıyoruz sevince ama bu aşktan vazgeçemiyoruz.
Eskişehir deplasmanında görüşmek üzere...

Deplasmanın bestesi…

Duygularıma esir oluyorum seni görünce,
İnsan bin kere mi yanıyor bir kere sevince.

SERT

Not: Otobüs sayısının 19 olduğunuda söyleyenler var, onu da not düşelim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

'L0ige yeni çıkmış bir takımın taraftarı olan “Hodri Meydan”a pek güven olmazdı. Ayrıca hafta boyu dolaşan “Aziz Yıldırım biletlere el koyacak, çeşitli tribün gruplarını stada sokup kavga çıkartacak” dedikoduları ayrı bir tedirginlik sebebiydi. '

Şu paragrafı anlayamadım. Dün stada girebildiysek bu 'Hodri Meydanın' sayesinde oldu.Dün maça gittiysen ki gitmişe benziyosun haberinin olması gerekirdi bu olaydan.

Adsız dedi ki...

@adsız

Maça gitmeyen bir insan bunları yazabilir mi bunu bir düşün önce lütfen... Ben maç öncesindeki endişelerden bahsettim... UA ve TEXAS'a yaptıklarınıda biliyorum... En çok nefret ettikleri takımın Fenerbahçe olduğunu da biliyorum... "Hodri Meydan"ın bize yaptığı adamlık ve bu adamlığı yapmalarındaki sebepler tamamen bir başarı hikayesidir ve ayrı bir yazı konusudur... Ama öyle bir yazıyı buraya koymak istemem... Sempati duyduğum grubun malesef Fenerbahçe taraftarı içinde iyi bir izlenimi yok...