18.08.2008

Sefa'dan Sorular

Spor sitelerinin Fenerbahçe sayfalarına girenler, bugün bu başlıkla karşılaşıyor. Haftaiçi Aziz Yıldırım'ın veya kulubün yapacağı açıklamadan önce Sefa gencfb.org'dan Aziz Yıldırım'a son günlerde yaşananları teker teker sormuş. Şimdi sıra başkan Aziz Yıldırım'da...

Sn. Başkanım Aziz YILDIRIM’ın dikkatine

Hafta içerisinde yazılı ya da görsel basında son yaşanan sorunlara dair açıklamalar yapacağınızı basından ve size yakın kaynaklardan öğrenmiş bulunmaktayım. Açıklamanızda şahsınıza sorduğum sorularında cevabını vermenizi ve kamuoyunu bu şekilde bilgilendirmenizi rica ediyorum.

MTK maçı başlamadan Maraton E-Blok tribününde yaşananlar sonrasında şahsıma ve grubumuz üyelerine verilen cezalar üzerine resmi sitemizden (fenerbahce.org), "Stadyuma alınmama cezası, güvenlik kameralarının tespit ettiği görüntüler neticesinde İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından verilmiştir" ifadesi kullanılmıştır. Bu ifade doğrultusunda açıklamayı okuyanlar olaylar anında orda olduğumuzu düşünmektedir, ceza alan şahsım ve grup üyelerimizin yaşananlar sırasındaki hal ve hareketlerini gösteren görüntülerin Fenerbahçe TV’den tüm kamuoyuyla paylaşmanızı rica ediyorum.

07.08.2008 tarihinde Sn. Bülent İşcen şahsımı arayarak yanında sizin olduğunuzu beyan edip E-Blok kombineli Fenerbahçe taraftarlarının bizden rahatsız olduğunu, bu konunun çözülmesi için 08.08.2008 tarihinde Sn. Ömer Temelli ile görüşmemin bizim açımızdan iyi olacağını söyleyerek aksi taktirde sıkıntı yaşayacağımızı, bizi Başbakana ve Vali’ye şikayet edeceğinizi dile getirdi. Tehdit olarak algıladığım bu konuşmanın yapılıp yapılmadığını açıklamanızı bekliyorum.

08.08.2008 tarihinde Sn. Ömer Temelli ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda saat 15.00 itibariyle tribün sorunlarıyla ilgili görüşmemiz oldu. Yapılan görüşme anında oda içerisinde yer almamanıza rağmen Yöneticimiz Sn. Ömer Temelli, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Müdürü Sn. Ayhan Bak, Sn. Özcan Tuzcuoğlu ve telefonla görüşmenin bir kısmına katılan Sn. Bülent İşcen’den görüşmenin içeriği hakkında bilgi aldığınızı ve sizden habersiz böyle bir görüşme yapılamayacağını bildiğim için görüşmenin tüm detaylarını kamuoyuyla paylaşmanızı rica ediyorum. Bu konuşmada yapılan teklif tarafımdan saklıdır.

Görüşmenin olduğu günün akşamı Sn. Bülent İşcen, şahsımı arayarak gündüz yapılan teklife verdiğim olumsuz cevap üzerine yeni bir teklif sunmuş mudur? ve bu yapılan teklife ne cevap almıştır?

Bu tekliflere vermiş olduğum cevapların almış olduğumuz cezalara etkisi olmuş mudur?

Fenerium Tribünü’nden kombine almak isteyen yaşca büyük Fenerbahçe taraftarlarını bizlerin olduğu Maraton Üst E Blok Tribünü’ne yönlendirip, oradan kombine almaları ısrarında bulundunuz mu? Bu şekilde hareket etmenizin sebebi yapılacak olası şikayetlere zemin hazırlamak için olabilir mi?

Sizin eski akrabanız, bizimse arkadaşımız olan bir kişinin annesini arayarak oğlunun bizlere kombine almamız için para yolladığını söylediğinizde, bunu nereden bildiğiniz sorulduğunda telefon görüşmelerimi dinlettiğinizi söylediniz mi? Bütün dostlarımı bu şekilde benden uzaklaştırmaya çalışmanızda ki amaç nedir? Bu şekilde hareket etmeniz beni derinden üzmektedir.

Yakın çevrenizden aldığım duyumlara göre yapacağınız açıklamalarda şahsımın Sn. Sadettin Saran’la yemek yediğini söyleyeceğinizi duymuş bulunmaktayım. Futbolcumuz Sn. Semih Şentürk’ün 2004 yılında yapılan düğününden beri kendisiyle hiçbir ortamda görüşmüşlüğüm ve konuşmuşluğum yoktur.

Bu sezon itibariyle Maraton Üst Tribünü’ne geçmemizin sebebi üyelerimizden gelen yoğun istek ve baskı sonucuyla gerçekleşti. Her üye imkanları doğrultusunda ya da imkanlarını zorlayarak E Blok ağırlıklı olmak üzere mevcut olan bloklardan kombine aldılar. Siz bu gerçeği kabul edemediğiniz için maalesef bu kombinelerin size muhalif kişiler tarafından finanse edildiğini düşünüyorsunuz. Bir tane bile kombinenin herhangi bir şahıs ya da kurum tarafından ücretsiz alındığı ispatlanırsa bütün kombinelerimizi iade etmeye hazırız.

Grup olarak 2002 senesinden bu yana ürünlerimizin Fenerium tarafından üretilmesini istememize rağmen bu isteğimiz hep olumsuz karşılandı. Bu sezon başı başlattığımız lisanslı forma alımı konusundaki kampanyamız hakkında ki düşüncelerinizi de yapacağınız konuşmada duymak isteriz.

Siz milyonlarca taraftarı olan bir camianın başkanısınız. Bu cezaların haksız olduğunu sizde biliyorsunuz. Şayet bu cezalara yaptığınız açıklamada değindiğiniz gibi bir etkiniz olmadıysa mağdur olan Fenerbahçe taraftarlarının haklarını savunmak ve bu cezaların bir kez daha gözden geçirilmesini talep etmenizi rica ediyorum. Böylesine büyük bir camianın liderine yakışanda budur.

Geçmişte hatamız çok olmuştur. Hataları kabul etmek bir erdemdir. Biz bu hatalardan arınmış, günden güne kendini geliştirmeye devam eden bir grubuz. Sizin sandığınız ve tahmin ettiğiniz GFB artık geçmişte kalmıştır. Sizinde bu gerçeği görmenizi ve birleştirici olmanızı tüm ümidimle bekliyorum.

Saygılarımla,
Sefa

Hiç yorum yok: