18.08.2008

Cebinde 15 YTL'si olmayan...


Terörist, mahkum, sadist, cebinde 15 YTL'si olmayan, başkasının suratında sigara söndüren, taciz eden...

Hepsi Genç Fenerbahçeliler grubunun üyelerine yakıştırılan sıfatlar.

Nereden öğreniyoruz bunları? Kulübe gönderilen fakslardan, maillerden.

Bu faksı,maili gönderenler nasıl insanlar? Kimsenin Fenerbahçeliğini sorgulamak haddimize değil fakat bunu söyleyenler, bunları böyle yazanlar insan olamaz. Ne oldum delisi, sonradan görme kişilikler desem...

Hayır, hayır bunlarda yanlış kelimeler. Ne farkımız kalıyor şimdi ben bu kelimeleri onlar için kullanırsam.

Geldiğimiz hale bak. Fenerbahçe taraftarı en sonunda birbirini maddi olarak yargılar hale geldi. Tipini, montunu beğenmediği adamı çapulculukla itham edebiliyor. Sakalını beğenmediği adamı terörist ilan edebiliyor. Bu işin devamında biletleri, kombineleri maaş bordrosu ile mi satacaklar?

Aslında konu kulubün yaptığı açıklama. Tamamen politik olan, sorulan sorulara cevap vermeyen, hedef gösteren, ispatı olmayan iddialarda bulunan sert bir açıklama. Beklenen tarzda bir açıklama olmuş desek yalan olmaz sanırım. Kayda değer tek yanı lügatamıza TEK KİMLİK FENERBAHÇELİLİKTİR diye yeni bir söylem kazandırması oldu bu açıklamanın. Doyurucu, açıklayıcı değil yani.

Belki kulubün yaptığı açıklamaya karşılık satırlarca şey yazıp, tartışabiliriz fakat açıklamanın bulunduğu sayfanın sonunda yer alan fakslar ve mailler öyle şeyler içeriyor ki bırakın "Fenerli, Fenerliye bunu yapmaz" muhabbetini "insan insana yapmaz, söyleyemez" dedirtecek cinsten.

Faks ve maillerde suçlamaya maruz kalan UNIGFB maç günü F Blokta olduğu için bir açıklama yazmış hemen. Forumlar haricinde hiçbir sitede yer almadığı için(an itibariyle) bir aşağıdaki postta olduğu gibi koydum.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Bizim için AZİZ olan sadece FENERBAHÇE'dir!!!

B. dedi ki...

aynı şeyleri bir kaç gün önce ben anlatmıştım hocam,GFB montumuz var diye çankaya üzniversitesinin içine almamışlardı bizi.
desteği dışardan vermiştik falan filan devamı blogumda işte.
her neyse
maraton altta oturan 5-10 milyarı WC kağıdı olarak rahatça kullanan adamlarmı bunu deme hakkına sahip.
elinde viski-puro maçı SEYREDEN,hatta hatta ayağa kalkmayan cimbomlu olsun denildiğinde istifini bozmayıp yerinde oturan adamlar mı sizden benden daha çok Fenerbahçeli,hah gülerim.
Fenerbahçe insanı parasıyla ayrılmaz.Tek bir ayrım vardır.
O da şu iki kavramdır.
seyirci ve taraftar

Adsız dedi ki...

Evet sıfatlar biraz abartı, b*ku çıkmış ama..

Ekşi Sözlükten Genç Fenerbahçeliler için yazılmış bazı bölümler de var, daha usturuplu ve katıldığım;

"Sevimsiz, samimiyetsiz ve sözde taraftar grubu. stada gittiğimde bazı özenti ve heyecanlı çocuk taraftarları izliyorum ve devre arasında ya da maç bitiminde amigo sefa'nın yanına gidip resim çektirip, imza aldıklarına tanık oluyorum. ve bu tanık olduğum şey, beni olası bir puan kaybından, yenilgiden bile daha çok üzüyor."

---

"başabaş giden önemli bir basket maçının en kritik anında kendileri için bağırabilen bir taraftar grubudur. tarihe karışmasını büyük bir arzuyla dilediğimdir. kendilerini tribünlerden temizleyecek olan kişi/kurum/kuruluşlara ise sadece saygı duyulur."

---

"fenerbahçe spor kulübünün gün itibarıyla, çoktan beri açmış olması gereken savaşı açtığı serseri oluşumudur. taraftar oluşumu değil. orası net"

---

"fenerbahçeli olarak kendi adıma bu oluşumdan utanıyorum ve bir şekilde bu şuursuz oluşumun bir an önce, daha hazin sonuçlar dogurmadan sonlandırılmasını istiyorum."

---

"migros üstte ve hatta mümkünse migrosta maç izlememe sebebi. bir maç düşünün ki, biletler günler öncesinden tükenmiş. maça girmenin tek yolu karaborsa. buna rağmen insanlar migrosta maça girmek yerine harıl harıl telsim arıyorlar. akla tabi iki soru geliyor. bu insanlar neden migrosta maç izlemek istemiyorlar? ve telsimin karaborsa biletlerine tek tük ulaşılabilirken neden tüm karaborsacıların ellerinde genelde migros biletleri var?"

---

"sonuç olarak açık tribünde maça gitmeme nedenidir. ama deplasmanlarda mecburen genç fenerbahçelilerle takılınır. takım aşkı sonuçta, yapacak bir şey yok."

---

"fenerbahçe'yi gerçek anlamda sevdiklerine zerre kadar inanmadığım topluluk. bu kanıya varma nedenimin aziz yıldırım'la olan sürtüşmeleriyle zerre kadar ilgisi yok. zira bu taraftar grubu görünümlü çete kendilerini haddinden fazla önemli görmektedirler. unutmasınlar ki; fenerbahçe'nin ilk ve tek taraftarı değiller ve fenerbahçe onlarla var olmadı."

---

"sanarlar ki onlar gidince tribünde fenerbahçe sevgisi bitecek. aslında stad dışında içeri girmeye çalışan onca taraftarı en iyi kendileri tanırlar. az mı karaborsada bilet satmışlardır kendilerine? elbet buna da bi kılıf uydurulur fakat tanıyan, bilen ya da içinde olan varsa bana açıklmasını istediğim bi durum var. bu, takımlarına bağlı büyük(!) fenerbahçeli arkadaşlar nasıl bir duyguyla fenerbahçe'nin galatasaray'la oynanacak olan ve şampiyonluğunu ilan edeceği tarihi maça onlarca bilet alıp da (hadi bikaçı eşe dostadır) maç saatinde stad dışında takılabilirler. budur di mi bahsettikleri 'fenerbahçelilik'. "

--

"pankartlar son noktayı koymuştur zaten.
"şahsi menfaatleri için susan değil, bu renkler için coşan taraftar istiyoruz!"

biraz onurunuz varsa, istenmediğiniz, kimsenin size ihtiyaç duymadığı bu ortamdan ebediyen s*ktirip gidersiniz. ama onu da yapacak şahsiyet ve haysiyete ship değilsiniz..."

---

"koyu diye tabir edilen bir şekilde fenerbahçeli olan insanları bile tribünden soğutan, rant, çıkar peşinde koşan insanların liderlik ettiği, mafyavari şekle dönüşmüş bir kabile çeşidi."

--

"kendileri geçen seneki, galatasaray'la olan şamiyonluk maçına (bkz: 22 mayis 2005 fenerbahce galatasaray maci) gitmeme bi nevi engel olmuşlardır. biletlerin satışa çıktığı sabah saat 5'e doğru 2 arkadaşımla göztepe soyak migros'ta kuyruğa girdim. gittiğimizde sırada 15. sıradaydık. daha sonra bu çapulcular geldi. önce ortalığı karıştırdılar, "karaborsacıları temizliyoruz" ayağına kavga çıkarıp bikaç kişiyi sıradan çıkardılar ve onların yerine kendileri kaynadılar.. daha sonra bu kaynamalar önlenemez şekilde arttı ve saat 9 gibi sıra falan kalmamıştı. önümde 100'e yakın kişi vardı. saat 10'da gişe açıldığında belli başlı bir kaç tip, ön tarafta kargaşaya neden oluyor, arkadaşları da dönüşümlü olarak bilet alıyordu. 1-2 saat daha kargaşa devam etti sonra polis geldi ve topladı bunları fakat vurgunu yapmıştı şerefsizler. sonra ne oldu? 8 saat bekledim ve bilet alamadan döndüm. daha sonra da maç akşamı aynı tipleri kadıköy sokaklarında gördüm... ya biletlerini çaldırmışlardı ya da işler iyiydi, hepsini sattılar.

herneyse, sorun satılan biletten ziyade satılan takımdır. kendilerine fenerbahçeli demeleri beni son dönemlerde rahatsız eden yegane hadiselerdendir. zira bu kişiler tribünde kendi adlarına tezahurat etmeye yeltenecek kadar haysiyetsizdir. fenerbahçe'nin stadında genç fenerbahçelilere tezahurat yapamazsın. çünkü genç fenerbahçeliler hiç bi bok değildir. umarım en kısa zamanda temizlenirler staddan, hatta mümkünse camiadan..."

---

"genç fenerbahçeliler isimli çapulcu tayfasının ne menem hain bir grup olduğunu göstermiş maçtır.
bilet fiyatları arttırıldığı için açık tribünde tezahürat yapanları tehditlerle küfürlerle susturarak güya tepki göstermiştir bu gerizekalılar.

defolup gitsinler boş kalsın o tribünler böyle yapacaklarsa."

***

Bu yorumlar benim seçtiklerimdi.. Tribün kültürünün ölmesinden sıkıntı duyan, efsane maratonu özleyen ve aziz'i bu konularda eleştiren benim gibi binlerce insan bu adamlardan nefret ediyor, güvenmiyor..

Bu adamlar sorunu tribün kültürünün ölmesi çatısı altına sokup destek alıyor ve başarıyor..

Tribün grupları lazım, Kfy, Ck gibileri çok yaşasınlar, hep o terleri akıtsınlar, emeklerine sağlık ama bu adamlar farklı.. Bu adamlar bu güzel grupların da adını lekeliyorlar..

Temennim bu adamların bir an önce tribünden ve camiadan uzaklaşıp, o tribünleri gerçek sahiplerine yani sana, bana, "Önce Fenerbahçe" diyen Ck, Kfy gibi gruplara bırakmasıdır..

Bu farkı lütfen anlayın..

Adsız dedi ki...

Maratonda olduğumuz dönem Ermana ithaf actığımız pankartı hatırlatarak nokta diyelim.

"Taraftar birdir hepimiz çapulcuyuz"

Efsane Maraton dedi ki...

canarino,
o yazini okumustum ellerine saglik.
bana kalirsa bu is artik tribün, birlik, beraberlik olaylarini asti sosyal boyutlara dayandi. maraton alta, fenerium alta veya 1907 tribünene giden taraftarı bu olayın içine çekmek ne denli doğru olur bilemiyorum. sonuçta eski numaralı döneminde VIP tribünde bile çok ender olsada tezahüratlara katılım olurdu. kimsenin şimdiki VIP tribünlerden böyle birşey beklediğini zannetmiyorum. ama dedigim gibi is artık sosyal boyutlara, cebindeki paraya bakma noktasına gelmis. bu bildiri, internetten cevap verme olayıda nasıl sonuçlanıcak artık koca bir muamma haline geldi.

murarty dedi ki...

İsimli rumuzlu arkadaşın,kendi fikirlerinin ve sözlükten aldığı yorumların hepsine katılıyorum.Başkanımıza 'aziz' diye hitap etmesi dışında!

B. dedi ki...

teşekkürler hocam
haklısınız,taraftarlar cebindeki parasına göre ayrılacaksa bırakalım bu işi evden izleyelim o zaman.
bırakalım grub işlerini falan.
o yorumların arasında GFBliler sefa ile resim çektiriyor,hep peşindeler falan yazıyor.
mesela ben GFBliyimdir ama sefa yada aşık değilimdir.benim gibi olan çok arkadaşım var.
GFB li olmak başındaki kişiye aşık olmak değildir.
tıpkı şuanda Türkiye vatandaşı olan herkesin recep tayyip erdoğanı sevmeyeceği gibi.
tribünü sevenlerin ezici bir çoğunluğuda grupların içindedir.
neyse uzattım sanırım biraz :)

Adsız dedi ki...

@murarty

Haklısın, pek yapmam ama sanırım Fenerbahçe bloglarındaki havanın biraz etkisinde kalmışım.. :)