9.01.2008

Korkuyorum...

Son dönemlerde artan spor yaparken kalp krizi geçirenler arasına 16 yaşında bir çocuk daha katılmış. Artık gün geçmiyor ki böyle bir haber okumayalım gazetelerde. Habere konu olanlar ise genelde ya profesyonel futbolcu oluyor ya da halısahada amatör olarak top oynayanlar. Umarım Harun kardeşimiz verdiği mücadeleyi kazanırda yeniden aramıza döner.

Kısa zaman önce bende bir arkadaşımı böyle acı bir şekilde kaybettim. Üzerine birde bu haberleri okuyunca insan ister istemez düşünüyor, "Acaba bir sonraki ben olabilir miyim?" diye. Halısahada tıkanınca, başın dönünce, ani bir hareket sonrası gözlerin kararınca ya da sol kolun uyuşunca... Birde kalp krizi aile mirası olarak nesilden nesile aktarılıyor, bünye sigara kullanıp, sosyal içici adı altında alkol alıyorsa korkunun şiddeti iki üç kat fazla oluyor. Zaten meret öyle bir hale geldi ki küçücük çocuklardan tut ağzına sigara sürmemiş, hayatını spora adamış insanlar bile kalp krizi geçirir oldu artık.

Bilmiyorum sonumuz n'olucak... Tek bildiğim yusuf yusuf olduğum.

Not: Kader bu belli mi olur, yarın öbür gün kalp krizinden bizde göçüp gidersek eğer, birileride gelir bu yazıyı okuyup "rahmetlinin içine doğmuştu" diye ana haberlere malzeme yaparsa bizi o zaman öbür taraftan çok pis gülerim halimize.

Hiç yorum yok: