30.12.2008

Trabzonspor Maçları Artık Derbidir

Fenerbahçe - Trabzonspor maçları derbi midir? Kesinlikle değildir. Derbinin sözlük anlamı şöyledir bu yüzden derbi değildir açıklaması yapmak niyetinde değilim, fakat Trabzon maçına derbi diyenide anlayamam. Büyük maç olabilir, önemli maç olabilir, geçmişten gelen olaylar yüzünden atmosferi farklı olabilir fakat derbi değildir. Bizim için derbi Galatasaray ve Beşiktaş maçlarıdır, gerisi faso fisodur.

Bugüne kadar bizim yönetiminde böyle düşündüğüne inanmışımdır her zaman için. Beşiktaş ve Galatasaray maçları için uygulanan fiyat politikasıda herşeyi açıkca ortaya koyuyordu. ŞL maçları, Galatasaray ve Beşiktaş ile oynanan lig maçlarında tarife her zaman en yüksek şekilde uygulanırdı. Trabzonspor maçları ise normal lig maçları kategorsinden satılırdı.

Yani, geçen sezon kale arkası bileti Anadolu takımları ile yapılan lig maçlarında 30 YTL'den satılırken, Trabzonspor maçlarında da bu uygulama değişmiyordu.

Normal bir taraftar olarak bu sene Anadolu takımları ile yapılan maçlarda kale arkası 44 YTL olduğu için Trabzonspor maçınında bu fiyattan olmasını bekleyebilirsiniz. Fakat işin aslı öyle değil ne yazık ki.

Yönetimimiz oturmuş, bakmış, hesap etmiş ve Trabzonspor'un bu sezonki performansını göz önüne alarak bu maçı derbi kategorisine sokmuş ve kale arkası fiyatınıda 66 YTL yapmış.

Biraz ucuzlatılsa kombine sahipleri mağdur olur diye düşünen yönetimimiz bu şekilde kombinenin avantajını bir kez daha ispatlamış oldu.

Başkanım kriz var, insanlar işten çıkarılıyor, benzinin bile ara sıra fiyatı düşürülüyor sen hala zam yapıyorsun.

Not:Bilet üzerine bu kadar edebiyat yapınca aklıma "Aziz Başkan açız, bize yardım etsene" pankartı geldi. Elinde olan varsa yollasın buradan paylaşalım.

4 yorum:

oralardaniyivurur dedi ki...

usta bahsettiğin pankart budur umarım.
http://img50.imageshack.us/img50/9085/acizcw7.jpg

Efsane Maraton dedi ki...

@oralardaniyivurur
yok bu pankart değildi bahsettiğim. bizim stadyumda açılmıştı, migros tribünde şimdi misafirlerin geldiği kısımda biryerdi sanırım.

yanılıyorda olabilirim, yine de teşekkürler

Adsız dedi ki...

cahil yaratık.
önce derbinin açıklamasını yapmaya çalışıyorsun, onu bile bilmediğini farkediyorsun, vazgeciyorsun. fener-trabzon arasındaki istatistiklere bakarsan trabzonsporun büyüklüğünü anlasın. ama işine gelmeyince rakip üstün ama maçlar önemsiz dersin. bu görüşler senin gibilerinin kompleksini ortaya çıkarıyor.

Efsane Maraton dedi ki...

@adsız

iltafıtın için teşekkür ederim. bir cahil olarak dilim döndüğünce birşeyler anlatmaya çalışayım belki anlamak istersin.

öncelikle derbi ne demekmiş bir anlat bizde öğrenelim. ben, bize göre trabzon maçlarının derbi olamayacağından dem vurmuşum, derbinin fenerbahçe - gs, bjk maçlarından oluşabileceğini söylemişim ama birde şunu eklemişim; ts maçları büyük maçtır, önemlidir, atmosferi farklıdır...

peki bunları niye yazmışım? trabzon ile alıp veremedeğim bir şey mi varmış veya trabzonsporun bu sene iyi olması bana dokunduğu için mi yazmışım?

eğer yazıyı sonuna kadar okuduysan (keza okumadığını düşünüyorum, okusaydın böyle saçma bir yorum yapmazdın) derdimin fenerbahçe yönetimi ve bilet fiyatları ile olduğunuda anlatmışım, böyle bir anlamı nasıl çıkarttın bilemiyorum.

umarım anlamışsındır, yoksa kompleks falan demişsin, damardan girmeyelim şimdi sana ;)