26.06.2009

Hoşçakalın



Bitti efendim. Çok düşündüm böyle uzun uzun birşeyler yazsam mı diye ama gerek yok.

2007 Ağustos'ta başladığımız blog yolculuğu burada bitiyor. Bitmesinin sebebi ise bu satırların yazarının hayatının deplasmanına gidiyor olması. Yolculuk bu sefer çok uzaklara, ABD'ye, bambaşka bir hayata...

Bundan sonra bu blogda belli bir duruşta yazmaya çalışırsam İsveç'ten tribün dersi vermeye kalkanlar gibi olacağım için hiç gerek yok devam etmeye.

Fenerbahçe'de, tribünüde, İstanbul'da burnumuzda tütecek nasıl olsa...

Belki ilerleyen dönemlerde başka bir çalışmayla başka bir yerde devam ederiz, o zaman buradan sinyalide çakarız fakat efsanemaraton.blogspot.com artık ömrünü tamamlamıştır.

Hoş bir anı, güzel bir arşiv olarak kalması dileğiyle,

Hoşçakalın...

46 yorum:

Blogspor dedi ki...

Hocam yapma yahu...
Tribünlerimiz hakkında yenilikleri falan senin blogundan öğreniyorduk,kötü oldu bu haber.
İnşallah bu kararın geçicidir ve en kısa zamanda geri dönersin blog işine.

saygılarımla

tamchee dedi ki...

Naaptın hacı sen yaa..?
Benim ilk izlediğim bloglardan biriydi EFSANE MARATON ve kendi bloğumu oluşturmama karar vermemdeki etkin çok büyüktür..!!
İnşallah kararın kesin değildir ve ara ara da olsa bişeyler karalarsın..!
Yeni hayatında başarılar..!

İlker Yılmaz dedi ki...

bir blog ömrünü tamamlar mı hiç? amerika'ya gittin madem oraları yaz. en kısa zamanda yeni yazıları görmek dileğiyle.

hayırlı yolculuklar...

Adsız dedi ki...

üzüldüm doğrusu , uzun zamandır keyifle takip ediyordum. efsane maratonun geri dönebileceği bir dönemde blogun gitmesi üzücü oldu.

Fenerbahçe'yi , İstanbul'u bırakıp gitmek kolay değildir , umarım herşey güzel olur.
Tekrar yazman dileğiyle.

ygtylmz dedi ki...

İnsanların blog yazarlığını bırakmasına gerçekten çok üzülüyorum . Her güne blogdaki yazıları okuyarak başlıyorum . Gerçekten sizinde gitmenize çok üzüldüm . Maraton Üst A-B blokta tribün yapmadan gitmeyin bence . Yinede umarım kararınızı değiştirirsiniz . Ve yazmaya her gün vakit ayırabilirsiniz .

Feda Karlik dedi ki...

Haydaaaaa! Yapma babacım ya

Adsız dedi ki...

bir boşluğa düşmüş gibi hissettim kendimi veda yazını okuyunca. nekadar yuzyuze hıc karsılasmasakta ıllahakı deplasmanlarda gormusuzdur bırbırımızı... okumak ıcın amerıkaya gıdıyosanız bol sanslar, hayatınızın en guzel gunlerını gecırmeye hazırlanın.. fakat hıcbır zaman fenerbahceden uzak kalmayın

boobie

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Fenerbahce bloglari arasinda cok onemli bir yeriniz vardi...Yolun acik olsun...

Lord Ricko Joel dedi ki...

yolun açık olsun usta. geri dönersin umarım. hayırlı yolculuklar..

anti dedi ki...

özleyeceğim

Ser dedi ki...

kararini tekrar gozden gecirmeni tavsiye ederim. uzun suredir takip ediyorum bu blogu.. her gorusune katilmasam da degerli fikirlerin oldugunu dusunuyorum. ayrica 4 yildir yurtdisinda yasayan biri olarak uzaklardan blog yazarligi yapmanin bi sikintisi olmadigini soyleyebilirim. fenerbahce ve istanbul burnumda tutuyor ve bu sebepten dolayi daha fazla takip ediyorum olan bitenleri.. sevgiler.

Donnie Brasco dedi ki...

olur mu abi öyle şey ya
yemin ederim blog alemine dalış yapmamda payı olan bloglardan birisiniz. Amerikalardan da olsa yazarsınız. Sonuçta kişisel bir olay blog. Öyle upuzun şeyler yazmanıza da gerek yok. Bir olayın bir resmin vs altına ufacık yorumunuzu sıkıştırsanız bile kafi bizim için

kuş avcısı dedi ki...

Sevindim Galatasaray kompleksine sahip bir blogtu.

bymete dedi ki...

Yolun açık olsun arkadaşım. Ancak son zamanlarda sevdiğim blogların tek tek kapanması gerçekten beni üzüyor. Severek takip ettiğim bir yerdi burası. Umarım en kısa zamanda tekrar yazmaya karar verirsin.

scapula dedi ki...

Yeni hayatınızda başarı, mutluluk dilerim.

Redman dedi ki...

Hocam futbloglar sag olsun, az cok takip ediyorduk seni. Bence Amerika'dan da yazarsin, cok da sikma canini. Hatta memleketle bir sekilde aranda kopru de olusturur blog. Maca gidemiyor olmak disinda cok da buyuk bir dezavantaji oldugunu dusunmuyorum. Tam tersine gundelik curcuna ve kavgalarin disinda kalip Fanatik/Fotomac/Fotospor tayfasiyla muhattap olmadigin icin olaylara daha akli selim bir pencereden bakmani da saglayacaktir.

Biz de blogun adindan anlasilabilecegi gibi bayadir deplasmandayiz ondan affina siginarak biraz tecrube ile soyluyorum.

Amerika'ya nereye, ne yapmaya geliyorsun bu arada merak ettim?

skiptomylou dedi ki...

selametle abi/kardeş artık yaş durumumuz ne ise...

herkesin elbet bir hikayesi vardır elbet, beni de bu blogger dünyasında katılımcı olmaya teşvik eden blogların başında oldun. birbirimizi hiç tanımadık, görüşmedik ama müthiş paralellikte arz eden bir fenerbahçe ve fenerbehçelilik görüşü hep yakın hissettirdi beni sana. gerçi bunca ortak aktiviteden sonra statta olmasa da illa ki salon maçlarından birinde omuz omuza bağırmışlığımız vardır:)

herşey istediğin gibi olur umarım. ve umarım öyle ya da böyle yazmaya devam edersin. mls olur nba olur:) artık seni okuya okuya nasıl kendi içimde bir yakınlık kurduysam seninle senelerdir görüştüğüm bir arkadaşımı amerika'ya uğurluyor gibi hissettim resmen. hayırlı yolculuklar...

mrkdmr dedi ki...

Hocam ne yaptınız ya? Hiç beklemediğim bir yazı olmuş bu. Blogunuzu henüz 1 aydır takip etmeme rağmen bağımlısı olmuştum. Yorumlarınıza beğenerek okuyordum. Bu veda yazınız içime oturmadı desem yalan olur. Amerika'dan da olsa bir şeyler karalamanızı bekleriz. Yeni hayatınızda başarılar...

Çubuklu Sevdalısı dedi ki...

Eminim seni tekrar buralarda göreceğiz, en azından Fenerbahçe bloglarını okurken, sonra dayanamayıp tekrar başayacaksın umarım. saygılar

haute_couture dedi ki...

ama neden uzuyosunki bizi,tribunlerin nabzını forumlar yerine daha aklı selim yerlerden olcmek isteyenleri :(

Efsane Maraton dedi ki...

hepinize iyi dileklerinden ötürü çok teşekkür ederim. genel kanı kısa kısa yazmam üzerinde olsada şu an için bu kararımdan vazgeçeceğimi sanmıyorum.

@yiğit yılmaz

istanbul'a geri dönüldüğü vakit ilk iş zaten a b blokta bir maç olacaktır, bundan eminim ama biraz uzaktan seyretmek gerekecek şimdilik.

@serhat

4 yil iyi bir süreymiş :) uzakta kalınca insanın daha çok bağlanması, benimsemesi tamam fakat bırakmamın sebeplerinden biride blogla fazla ilgilenecek zamanımın olmadığını düşünmem. belli mi olur ama yaratırsak bir boşluk herşey olabilir.

@redman

istikamet ohio. biraz ailevi biraz da eğitime devam gibi garip bir başlangıç olacak benim için.

@evladima miras bu sevda

olayin merkezinden mls veya nba notlari fena olmaz aslında. düşünmek lazım :)

herkese çok çok teşekürler...

Vincent dedi ki...

umarım Amerika'da her sey gonlunuzce gecer ama buraları bırakmasanız, sonucta bu blogu takip eden bircok insan var. Veda yazısını gorunce sok gecirdim. Efsane Maraton blog sayfalarını sevmemde, takip etmemdeki en büyük nedenlerden biriydi. Umarım bu kararınızdan vazgeçersiniz. Sizinle aynı takımı tutmak, aynı dusunceleri paylasmak cok guzeldi.

silenzio dedi ki...

inşallah kararınızdan vazgeçersiniz. bu kadar güzel bir blog'u özleyeceğim. sevgiler saygılar

Ser dedi ki...

acikcasi ben de anlamadim nasil gecti 4 yil ama gecmis bi sekilde.. simdi de barcelona'ya tasiniyorum is nedeniyle. yeni maceralar pesindeyiz, camp nou'ya yakin olsak da hep kadiköyden uzaktayiz.. bülbül ve altin kafes diyorum. ara vermeni kesinlikle anlarim cünkü ilk gittiginde pek bi zaman bulamiycaksin kosusturmadan dolayi.. ama isler rayina girdiginde sakin kafayla tekrar düsün bence. bunu da bi ara olarak sayalim biz :)

PVH dedi ki...

Efsane Maraton selamlar,

1 seneden uzun zamandir blogunu takip ediyorum, okuduklarimdan anladigim kadariyla tribune asina hatta tam tribunun gobeginden bir Fenerbahcelisin. Ben de Istanbul'dan ayrilmadan once senin gibiydim, tv'den mac izlemekten bile keyif almaz kanina tribun giren bir insan. 2 senedir Kanada'da yasiyorum. Sabah uyanip mac izlemeye hala alisamadimsa da, tribunu cok ozlesem de Amerika'da da bizim gibi insanlar Fenerbahce'de kopacak insanlar degil. Uzunca dusundugune ve neler olacagini tasarladigina eminim. Ben buraya tasinirken blog tutuyor olsam eminim ben de ayni karari verirdim. Tribunden ayrilacak olmak insani uzen bir durum.

Biz de yaklasik 1 senedir papazincayiri'nda yaziyoruz. Tribunden 2 senedir uzagim fakat hala tribunu, sorunlarini, sevinclerini bircok Fenerbahceliden daha fazla yaziyorum burada bile. Senin kanina girmisse bir kere cikmaz zaten bu, yasadikca gorursun sen de. Bence bloga aklina gelenleri yazmaya devam et, goreceksin ki blog tribun ve Fenerbahce ile arandaki kopru olacak. Hatta ben Istanbuldayken hicbir blogda yazmamama ragmen sunu iddia edebilirim, Amerika'da bu bloga Fenerbahce ile ilgili bir seyler karalamaktan daha buyuk keyif alacaksin. Aldigin yorumlar, tenkitler daha anlamli olacak.

Bu isten bu kadar cabuk ve erken vazgecme. Gecirdigin donem buyuk bir gecis donemi evet, bir miktar ara ver tabii, yerles, rahata er ve yeniden yazmaya basla. Sonra hayir haksizmissin PVH, senin dedigin gibi olmadi dersen yine birakirsin, ama simdi karar vermek icin cok erken, inan bana...

murarty dedi ki...

Bir önceki posttan dolayı mı gidiyorsunuz buralardan!?
Umarım herşey istediğiniz gibi olur.

Efsane Maraton dedi ki...

@murarty

"yok böyle bir trafik" postunu diyorsanız yok canım derim :) trafik, kriz, kavga, dövüş var herşeyi bırakıp gideyim, bambaşka bir yere yerleşeyim genişliğine sahip bir insan değilim. bu gidiş inceden planlanmıştı zaten, zamanı geldi, gidiyorum.

@PVH
olacakları, düşündüklerimi teker teker yazmışsın. üzerine ekleyecek başka birşey yok. fenerbahçe'yi bırakmak gibi bir durum olduğundan değil de gittiğimde daha başka konulara öncelik vereceğimden kaynaklanıyor bu durum. dediğin gibi bir geri dönüş olursa mutlaka o ilk yazıya mutlaka senin bu yorumunla başlarım...

@serhat

meşhur aralardan bir tane daha mı? :) artık bunun "ara" olup olmadığını ilerleyen zamanlarda hep beraber göreceğiz. aç- kapa artemaya çevirmeyelimde buralar...

Beercholic dedi ki...

abi ne yaptın ya.. aceto'yla birlikte idol bloklardan biriydin benim gözümde, harbiden de maraton'u çıkarınca kalan kelimenin hakkını veriyordun ve geri dönmezsen öyle de kalacaksın.. Seni özleyeceğiz..

ne desem boş dedi ki...

ben de kısa süre önce blogunuuzu takip etmeye başlayanlardanım

tekrar yazmaya başlarsanız ne kadar çok kişiyi mutlu edeceğinizi de biliyorsunuz artık, belki kararınızda etkili olur :)

dilerim yolunuz açık, şansınız bol, herşey gönlünüzce olur uzak diyarlarda

Adsız dedi ki...

yapma etme bırakma bizi demicem ama bu blogu çok özleyeceğimden emin olabilirsin... Hayatında başarılar dilerim... Herşey gönlünce olsun kardeşim...

Ortega dedi ki...

Tribünün içinden yazan pek yok blog aleminde. En azından Fenerbahçe cephesi için böyle. Senin de yazmaktan vazgeçmen gösteriyor ki, giderek azalıyoruz buralarda.

Selametle usta, umarım bir gün bir yerlerde çıkarsın yine karşımıza.

cem dedi ki...

yapma bunu be başkan, blogu boşverdim, buranın senin gibi adamlara ihtiyacı var.

Doce dedi ki...

Vay anasını gözlerim yaşardı=)
iyi dileklerini sunanları akşam çiçek pasajına bekleriz. efsanemaraton'u uğurlıcaz.

Doce dedi ki...

lan bi' de yorumumuzu görmek için blog sahibini bekliyoruz.

sansüre sansür diyorum.

Gürkut Gürsoy dedi ki...

Olmadı şimdi böyle bırakıp gitmek. Zaten endüstriyel futbola karşı direnen kişi sayısı kelaynaklardan bile az. Olmadı böyle.


lazQli

Adsız dedi ki...

efsane maraton gibi sende uçup gittin vay be=( tek takip ettiim blogtu.benimde amerikaya gitme imkanım var peder bey orda ama kopamıyorum fenerbahçeden yemin ederim sırf bu yüzden.sen kopmuşsun belkide hayatın için doğru olanı yaptın.başarılar hayatında..içindeki amatör ruhu unutma sakın..hoşçakal

B. dedi ki...

yook artık :(
buradasınız diye söylemiyorum ama popüler gözükenlere oranla sizin blogunuzu tercih etmişimdir her zaman

bu aleme kült bir blog armağan ettiğiniz,
Efsane Maraton ismini de 2 yıllık bir sürede hakkıyla blog aleminde taşıdığınız için teşekkür eder yeni çalışmalarınızı beklerim...

Efsane Maraton dedi ki...

tüm abilerime, kardeşlerime, arkadaşlarıma bu güzel dilekleri için asıl ben teşekkür ederim.

ONUR dedi ki...

efsane maraton'u fanzinle yaşatalım.

Gitmemesi için elimizden geleni yaptık ama olmadı. Kardeşimiz yarın gidiyor, Tribünlerde 1 kişi eksiğiz şimdi.

Bu konuyla alakalı bir yazıyı kendi bloguma koyacağım. Epeydir yazmıyordum ama bu konuyla ilgili edecek 1-2 kelamım var.

NYG dedi ki...

Öncelikle bundan sonraki yaşantının bundan öncekinden kat be kat daha güzel olmasını diler NYG. ilk tanıdığım 3 blogdan biriydiniz. hiç bir zaman Efsane'liğini kaybetmeyecek benim için. Yolunuz açık olsun.

Adsız dedi ki...

"efsane maraton" bitmez...

Blog tanınımında yazdığınız gibi; "Böyle gitmek varmıydı?"

oralardaniyivurur dedi ki...

yolun açık olsun.. paylaştığın herşey için teşekkürler

plaki dedi ki...

yolun açık olsun arkadaşım.

seninle blog sayesinde tanışıp aynı tribünü solumuş, aynı deplasmanlarda nefer olmuştuk takımımıza. şimdi bunlar sen olmadan yapacağız.

ne zaman senin tayfadan birilerini görsem, hep seni sorardım. şimdi o da olmayacak.

blog güzel bir miras oldu bize, gerçekten eline yüreğine sağlık. Ben çoktan pes etmiştim yazmaya arada sırada senin yazılarını okuyup mutlu oluyordum.

tekrardan yolun açık olsun. özletme arada gel.

Adsız dedi ki...

Yolun acik olsun. Blogunu buyuk bir zevkle takip ediyordum. Devam ettirmeme kararini da cok iyi anliyorum. Zira degisiktir, pazar sabahi saat onikideki maca sabah sabah 9 da kalkip kahvaltidan sonra havaya girmeye calismak, zordur onemli bir maci alip, gunun geri kalanini buyuk bir enerjiyle gecirirken insanlarin buna anlam verememesi, zordur roberto carlos u cubuklunun icinde canli canli izleyemeyip, yine de ekrana yapisip feneri uzak anakaralarda sahiplenmek... Ama yine de fener fener dir, birakamaz, yerine hicbirsey koyamazsin, birakmaz seni, dondugunde ilk isinin mabede gitmek oldugunu soyler durursun...

onore dedi ki...

Herşey gönlünce olsun.
onore
http://www.hayatimfenerbahce.com/2009/07/13/3401/

muhder dedi ki...

yeniden bekliyor olacaz...