26.06.2008

Hep Destek Tam Destek

Antu.com forumlarından 2000’de çıkmıştı bu söz öbeği. O günden sonra Hep Destek Tam Destek (HDTD) sözü öyle benimsendi ki ilk sezonda şampiyonluğu getirdi Kadıköy’e uzun bir aradan sonra. Rize’de kaybedilen bir maç sonrası insanlar havalimanına koştular takımı bağrına basmak için. HDTD diyerek lisanslı ürünler alındı, kulübe destek olundu, iyi günde kötü günde beraberiz denildi. Ligi altıncı bitirdiğimiz 2002-2003 sezonunda insanlar stadyuma koştu. O gün için gayet doğru söylenmiş bir sözdü, yerini buldu, amacına ulaştı. Daha sonra rakipler tarafından taklit edilmeye başlandı. Hatta ünü o kadar yayıldı ki, HDTD Fenerbahçe tribünlerini aşarak atasözü muamelesi görerek reklamlara konu oldu.

Aradan geçen seneler içinde HDTD sözü daha da benimsendi. Hatta algılanma şekli, içeriği değişerek kimseyi eleştirmemek gibi bir mantık yüklendi HDTD’ye. Birisini eleştirmek istediğiniz zaman HDTD diyerek engellendiniz, fikrinizi sunamaz oldunuz. Özelliklede HDTD’nin çıkış yeri olan Antu’da.

Bu sezon içinde HDTD adına gerçekten güzel örnekler görmedik de değil. UNIGFB’nin Kezman’ın tartaklanması sonrası tesislere gidip Kezman’a destek vermesi ve Şampiyonlar Ligi’nin tamamlanması sonrası Maraton’da açılan pankart gibi.

Şimdi soruyorum, HDTD demek kimseyi eleştirmemek, yönetim ne yaparsa “tamam” diyerek sineye çekmek midir? Yanlış olduğunu bile bile sadece HDTD diyerek yanlışları savunmak veya susmak mıdır? HDTD konusunu sadece futbol şubesinde olanlar olarak değil de basketbol ve amatör branşları, yönetimi de içine alan bir şekilde düşünmek gerekir.

Bu sezon üst üste gelen Emre Belözoğlu transferi ve Luis Aragones’in takımın başına getirilmesinden sonra artık ciddi ciddi HDTD olayını sorgulamaya başladım. Sağ üst köşeye de konuyla alakalı bir anket koydum , dileyen buradan da yorumlarını bırakabilir. Bakalım HDTD olayı hala doğru yolda ilerliyor mu yoksa gerçekten amacından sapmış bir vaziyette mi?

Not: Ankette problem olduğu için kaldırmak zorunda kaldım.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok doğru yazmışsınız HDTD amacından sapmıştır..

Adsız dedi ki...

hep destek tam destek artik sacmaliktan baska bisey degil.

Conrad Bundy dedi ki...

HDTD artık padişahım çok yaşacılığa dönüştü. sanki özellikle antu'dakilerin bir çoğu Fenerbahçe taraftarı değil de Aziz Yıldırım ve yönetimin taraftarıymış gibi geliyor. herkes hata yapabilir önemli olan bu hataların yüzüne söylenebileceği bir ortam yaratarak daha hatasız yaşamaya çalışmaktır. ne yazık ki aziz reis bunu yapmak istemiyor. herşeyin en doğrusunu o biliyor.

Donnie Brasco dedi ki...

hayır saçmalık demek biraz ağır olur tabi de haklısınız ama
çok güzel bir uygulamaydı ancak bana göre gereksizdi
kime neyi hatırlatmaktır bu
zaten kendine taraftarım diyenin görevi hep destek tam destek vermektir
taraftar adı üstünde taraf tutar
soruya geleyim hemen uzatmayayım
HDTD amacından sapmış mıdır?
kesinlikle sapmıştır
şunu asla unutmamalıyız ki körü körüne destek vermek bu takıma zarar verir
çok ekstrem bir örnek olacak farklı yerlere çekilebilir ama yine de söyleyeyim
örneğin bir arabada giderken şoför uyuduğunda onu dürtüklemez aman arkadaşımdır kendisi çok severim azcık kestirsin nolucak derseniz kazaya davetiye çıkarmış ve nihayetinde onla beraber kazanın sonucuna katlanırsınız
takımın geçmişi bugünü ve geleceği hakkında sorular sormazsak (kendimize veya muhataplarına) bu takıma destek değil kösteğe neden olur
madem ki bu takımın taraftarıyız madem ki amacımız FENERBAHÇE herşeyden önce
o zaman yanlış hareketleri mutlaka iyi tespit etmemiz gerekmeli
hastalığı zamanında tespit edip uygun ilaçlar kullandığımızda daha sağlıklı ve uzun ömürlü oluruz
hep destek tam destek demek önce Fenerbahçe demektir özetlersem
Aziz Başkan 2 Haziran'da defalarca söylediğini yineledi; Fenerbahçe taraftarı Fenerbahçe'nin yegane sahibidir
bu kulüp benim,senin,bizim,sizin hepimizin
anamız babamız evladımız yarimiz gibi
onun bekası için yanlışlıkları önce herşeyden önce biz söylemeliyiz(tabiki kastettiğim de körü körüne ve de yıkıcı değil yapıcı eleştiriler)
ben fazla mı konuştum
biraz uzattım sanırım
afedersiniz :)

Adsız dedi ki...

"Irkçı teknik adam istemiyoruz, fakat yönetimin yeni mantalitesini görünce Fatoş Terim'in gelmemesine sevinmeliyiz"

Bu mesajım yüzünden Antu'dan 4 hafta no-post cezası aldım. Sahi, Antu Türkiye'nin En Büyük "Taraftar" Portalı'ydı di mi?

Semt Aşığı dedi ki...

Rakibe saygısızlıkdan almışsındır o no post u :)

muhder dedi ki...

tribünde desteğin şartı yoktur, takıma etkinin en direkt olduğu yerdir tribün. ancak geriye kalan her platformda eleştiri olmalıdır, olacaktır da. koyun gibi taraftar kitlesinden pek hayır geleceğini zannetmiyorum. aydın örs örneği var en basitinden elimizde. USLUca karanlığa gömülmeye susmak taraftarlık değildir, ona susmak ziconun da gönderilmesine zemin hazırlar böyle. bayan basketbol şubesinde olanlardan bahsetmeye gerek bile yok sanırım. mevlananın da dediği gibi: dün dünde kaldı cancağızım, yeni şeyler söylemek lazım...