9.03.2009

Kayseri Deplasmanı

Evde oturup izlemeyi planladığım bir deplasmandı. Hafta içi yapılan Transporter tekliflini reddetmiş, bilet almamış, herşeyi evde izlemeye göre ayarlamıştım. Fakat son dakika gazıyla Cumartesi gecesi kendimi Salı Pazarında buldum. Otobüse binerken bile değer mi değmez mi, pazartesi günü yorgun argın geçecek endişeleri varken kendimi Kayseri'de buldum. Yolda kaza geçiren renkdaşların haberini alınca üzüldük, sadece maddi hasar olduğunu öğrenince ise sevindik. Hava şartları gayet güzelken tek problem kazanında yaşandığı Çamlıdere(?) bölgesindeydi.

Kayseri girişinde emniyetin deplasmana gelenlere karşı özel bir şovu vardı. Otobüsten inin-binin-inin-binin-inin-kontrol-binin-bekleyin şeklinde gelişirken "bekleyin"kısmında çoğu kişi karnını doyurup yoldan geçen arabalara birer ikişer atlayıp stadın yolunu tutmaya başlamıştı. Tabi sonuna kadar beklemeyi tercih edenlerde yok değildi.

Stadyum gerçekten güzel olmuş. İnşaatın ince detayları tamamlanmamış olsa da bunlar kimsenin girişini çıkışını engellemiyordu. Girişi engelleyen tek şey turnike sayısının yetersizliği (iki turnike ayrılmış bizim için) ve iş bilmeyen (tecrübesizlikte olabilir) güvenlik ile polisti. Biletli biletsiz herkesi ilk güvenlik kontrolünden geçiren daha sonrasında ise kapıya olan yığılmayı engellemek yerine izlemekle yetinen, yığılma sonucu bozulan iki turnikeden insanların can hıraş geçişini bir süre çaresizce izleyen yetkililerin jetonu sonra düşmüş olacak ki "Çıkış" kapısını açarak taraftarı içeri almaya başladılar. O an için yapılacak tek doğru şey buydu zaten.

Stadın içide gerçekten güzeldi. Alman stadlarına benzer bir yapısı olmuş. Fakat deplasman tribünün yeri ilerleyen günlerde Kayseri taraftarı için problem olabilir. Üst katı dolduran deplasman taraftarının hemen altında Kayseri taraftarı oturuyor. Sakat durum yani. Aynı şekilde üst katta bulunan rakip taraftar ile Kayseri taraftarı arasındaki mesafe birebir sohbet edecek kadar yakın.

Takım da taraftar gibi maça güzel başladı. Bizler tribünde onlar sahada derken skor 2-0 olmuştu zaten. Volkan'ın kırmızı kartından sonra bir ara Kayseri canlanır gibi oldu fakat maçı alıp şampiyonlukta varım diyen bizlerdik.

Beni en çok korkutan dönüş yolu ise Kayseri'de daldığım uykunun sadece bir defa yemek molası için bölünmesi dışında mükemmel geçti. Uyandığımda çoktan İzmit'e gelmiştik bile.

Dönüşte otobüsü taşlanan arkadaşlar olmuş hepsine geçmiş olsun.


KAYSERİSPOR: 0 - FENERBAHÇE: 2

Stat: Kadir Has
Hakemler: Bünyamin Gezer, Serkan Gençerler, Nihat Mızrak
Kayserispor: Souleymanou, Aydın (Dk. 46 Durmuş), Eren Güngör, Ali Turan, Toledo, Mehmet Topuz, Saidou, Furkan (Dk. 46 Bilal Aziz), Mehmet Eren (Dk. 57 Tevfik), Cangele, Aghahowa
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid (Dk. 59 Volkan Babacan), Deniz, Emre (Dk. 69 Güiza), Uğur Boral (Dk. 46 Vederson), Alex, Semih
Goller: Dk. 11 Semih, Dk. 28 Alex (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 54 Volkan Demirel (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Deniz, Emre, Lugano (Fenerbahçe), Mehmet Topuz (Kayserispor)

4 yorum:

UÇAN SALİH dedi ki...

kalsik deyimle "kadıköy gibiydi".lick tw yine çok fazla göstermedi bizim tribünü ama olsun ses harika geliodu.gidenlerin nefesini sağlık!

Adsız dedi ki...

abi helall olsun çok şahane trübün vardı dün.

şampiyon fener, en büyük fener

ygtylmz dedi ki...

Bu maça gelemedim ya . Seneye kaçmayacak bir deplasman Kayseri . Gidenlere helal olsun tribünler güzeldi . Takımda tabikide .

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Kayseri tribunundeki gs formalilar guzel got oldular macin sonunda...