31.05.2008

Şaşırdın mı?

Malum, Emre'nin adı Fenerbahçe ile geçmeye başladı. Geçmek ne kelime kulubü ile anlaşılmış zaten. Geçtiğimiz yıllarda da benzer transfer haberleri çıkar fakat gerçekleşmezdi bu transfer. Dün akşam Ntvspor'un haberi ile öğrendik Emre transferini. Önce yalan olmasını ümit ettim fakat fenerbahce.org giriş sayfasından Ntvspor'u doğrulayınca bana sadece üzülmek kaldı.

Tümer'i nasıl kabullendiysen, BJK Rüştü'yü nasıl kabul ettiyse sende Emre'yi öyle kabul edersin kadar kolay değil işte olay.

Birde resmi sitede "Emre Belözoğlu kimdir" diye başlık atmışlar ki evlere şenlik. Adamın GS geçmişinden, kazandığı şampiyonluklardan bahsedilmemiş bile. Hadi ben taraftar olarak bu transferi kabullenemiyorum peki sen yönetim olarak transfer ettiğin futbolcunun geçmişini kimden niye saklıyosun?

Bombayı sona saklamak istedim. Fatih Terim'in adıda Fenerbahçe ile geçiyor ya artık, yazıklar olsun diyorum sadece. "Başkanım şaşırdın mı" diye haykırmak istiyorum ulan. Bu kadar profesyonellik, kurumsallık fazla bize.

Umarım Emre transferi Ahmet Bulut denen adamın bize bir oyunu, Fatih Terim haberi ise koca bir yalandan ibarettir.

29.05.2008

Sessizlik

Lig bittiğinden beri kulüpte bir sessizlik almış başını gidiyor. Milli takımın EURO 2008 kampının etkiside var tabi fakat yalanlamalar ve satılan kombine sayısının dışında hiçbirşey yok haber olarak. Basketbol takımı bir nebze olsun bu eksiği gideriyor.

-Gazetelere bakıyorum bir hafta önce Serdar aşağı Serdar yukarı diyorlardı bıçak gibi kesildi haberler.

-Zico konusu sessiz sedasız ilerliyordu, bugünlerde ajanslara birşeyler düşmeye başladı.

-Kezman lig bitince röportaj verdi ondan sonra ortalıktan yok oldu. Kalacak mı gidecek mi diye hakkında haber bile çıkmaz oldu.

-Appiah zaten unutulmuş adam. Kimsenin aklına gelmez mi gidip röportaj yapmak şu adamla. En son İsviçre'de tedavi görüyordu, haftaya tüm Türk Medyası Cenevre'ye akıyor, birileri bulup konuşsun şu adamla.

-Başkan Aziz Yıldırım 2 Haziran'da 14:00'de Fenerbahçe TV'de. Heralde sessizlik orada bozulacak.

26.05.2008

Kombine Satışında Geçen Hafta

Kombineler için genel satışın başlaması, GFB'nin resmi web sitesinden yaptığı açıklaması, maraton üst için kombine satışının durdurulması, ertesi gün bazı bloklar haricinde satışın devam etmesi, Sabah Gazetesinin bugünkü haberi ve sonrasında gelen yalanlama...

Bir haftalık kombine satış seyri böyle şimdilik. Brezilya dizisi gibi...

Kimse bedava kombine istemiyor, bedeli karşılığında kombine alarak maraton üste geçmek istiyor ve bunu yaparkende ucuz yerden alalım ortada, E Blok'ta toplanırız tarzında bir çakallık içinde de değiller. Fakat olmuyor bir türlü, engeller çıkıyor veya çıkartılıyor.

Bakalım bu hafta nasıl gelişmeler olacak kombine konusunda.

Sabah Gazetesinin Haberi
Kulubün Açıklaması

Yönetimden Kombine Açıklaması

"Bugün tarihli Sabah Gazetesi'nde "Yönetimden GFB'ye kombine engeli" başlığı ile verilen haberde GFB grubunun Maraton Tribünü'ne taşınmasının yönetimimizde sıkıntı yarattığı ve hatta bu sebeple Maraton tribününde kombine satışını durdurduğumuz iddia edilmektedir. Söz konusu haber kesinlikle doğru değildir. Bu arada, kombine satışında ulaşılan rakam 21 000'dir.
Maraton tribünü de dâhil olmak üzere Telsim ve diğer tribünlerde kombine kart satışımız devam etmektedir. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da sadece Migros tribününde kombine kart satışı yapılmamaktadır. Ayrıca haberde kulüp komine kart satış görevlisi Ertunç Nuray'ın da GFB ile yaşandığı öne sürülen bu gerginlik nedeniyle işine son verildiği öne sürülmektedir. Bu iddia da doğru değildir. Ertunç Nuray'ın bir şâhısa 200 kombine satmaya çalışmasının tespit edilmesi üzerine görevine son verilmiştir. Kulübümüz bu şekilde toplu satış yapmamaktadır.
Öte yandan geçen yıl sponsorlara verilen yerler hariç erişilen 24.000 kombine kart satış rakamı bu yıl geçilecektir. Çünkü, daha bir transfer bile yapılmadan, bugün itibari ile sponsorlar hariç ulaşılan rakam 21.000'dir ve her geçen gün satışlar artarak devam etmektedir. Taraftarımıza gösterdiği yoğun ilgiden dolayı da teşekkür ederiz. Ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübü bugüne dek olduğu gibi bu yıl da kombine kart alan taraftarların kendi yerlerinde oturabilmeleri ve rahat bir biçimde müsabakaları takip edebilmeleri için her türlü önlemi alacak hiçbir kişi ya da grubun taraftarlarımızı yerlerinden kaldırmasına ya da rahatsızlık vermesine müsaade etmeyecektir. Bu konu ile ilgili olarak kombine kart satışında da gereken özen gösterilmektedir."


Fenerbahçe Spor Kulübü

23.05.2008

Nereye Böyle?

Galiba Zico macerasının sonuna geldik artık. Gönlüm kalmasından yana fakat kendiside bu saatten sonra zor olacağını belirtmiş.

Yerine kim mi gelir? 2003 yılında Alex'li, Deivid'li, Nobre'li, Edu'lu Cruzeiro kadrosunun başında bulunan, Maldonado'nun kayınpederi Luxemburgo heralde...

21.05.2008

Efsane Geri Dönüyor

Daha önce burada belirtmiştik GFB'nin yer değiştirmesinden. O zaman Telsim'de vardı işin içinde fakat sonrasında Maraton Üst tribüne geçilmesi yönünde karar verildi. O günkü yazının sonuna "Son dakikada bir aksilik olmasın, kararlar değişmesin, seneye cümle alem ... olsun" yazmıştım, bugün bu dileğim kombinesini maraton üstten sorunsuz bir şekilde alan arkadaşlar sayesinde gerçekleşmeye başladı. Tribünlerimiz artık yeni bir yöne doğru yol alıyor.

Yapılan bu aşının yeni sezonda tutması dileğiyle...

Fenerbahçe Televizyonu

"Bugün sabaha karşı 02:52de televizyonumuzda teknik aksaklıkların yanında ihmalden de kaynaklanan üzücü bir olay yaşanmıştır.

Televizyonumuzda yayınlanmakta olan "Filede bu sezon" isimli programından sonra Galatasaray´ın son maçının görüntüleri ekranlara yansımıştır.

Kulübümüze ve FBTVye mali yük getirmemesi amacıyla‚ kayıt yaptığımız tüm kasetler tekrar tekrar kullanılmaktadır. Yani bir kaset tek bir kayıt için kullanılmamakta‚ işi bitince üzerlerine yeni kayıtlar yapılmaktadır. Bu uygulama birçok tv kanalında da böyledir.

Söz konusu olayın sebebi de budur. Rakibimiz Galatasaray´ın son maçı olası durumlara karşı televizyonumuzda kaydedilmiş sonra da bu kayıtla işimiz bitince üzerine "Filede bu sezon" programı kaydedilmiştir.

Olay gecesi nöbetçi arkadaş görevi başında uyuya kalmış ve "Filede bu sezon" programı bittikten sonra kasetteki Galatasaray-Gençlerbirliği Oftaş maçı kaydından kalan bölüm gösterilmeye devam etmiştir. Bu şanssızlıklar silsilesi sonucu söz konusu üzücü durum meydana gelmiştir.

Görevini ihmal ederek‚ çalışma saatleri içinde uyuyan arkadaşın görevine üzülerek son verdim. Çünkü yayıncılık bu tür hataları maalesef kaldıran bir sektör değildir.

Yayıncılıkta dünkü ya da gelecekteki başarılarınızın değil‚ bugünün önemli olduğunun bilinciyle hepinizden yaşanan bu şanssızlık nedeniyle özür diliyorum.

İhsan Topaloğlu

Fenerbahçe Tv Genel Müdürü"



Olur böyle şeyler diyerek geçiştirmek mi gerekiyor acaba?

20.05.2008

Zidane

"Zidane, Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Yeniköy'deki Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın desteği ile köylerde sağlıklı süt üretiminde örnek uygulama olması amacıyla Merkezi Sağım ve Yem Ünitesi'nden oluşan Köy Sağlıklı Süt Üretim Tesisi'nin açılışına katıldı."

Zidane Fenerbahçe için poz verdi başlığını okuyunca habere balıklama atladım. Şu yukarda bulunan kısımı okuyunca neye uğradımı şaşırdım bir an için. Daha sonra Zidane'ın Danone'nin davetlisi olarak Türkiye'de bulunduğunu hatırlayınca eksik noktaları tamamlayarak mantıklı birşeyler oluşturdum kafamda. Fakat beni asıl şok edecek olay sayfanın sonunda bulunan Zidane - Hakan Bilal Kutlualp fotoğrafıymış meğer. Ben mi benzetiyorum yoksa HBK'nin ta kendisi mi?

18.05.2008

Dalmışım Sevdalara...

Neler geçti kalbimden bilsen...

17.05.2008

Eskişehir gelirken

Fenerbahçe'nin Eskişehir deplasmanında binlerce taraftar birbirine girdi: 25 YARALI, 127 GÖZALTI

B.A. : Kafası yarılan adam hastanede pansuman yaptırıp, bir daha kavgaya geliyordu o gün...

15.05.2008

Fenerbahçe kimdir?

"Real Madrid, Raul Gonzalez'dir (Transferde tavan ücret, ona verilendir) Liverpool ise Steven Gerrard'dır Milan; Maldini'dir, Gattuso'dur, Pirlo'dur
Barcelona kim ne derse desin Puyol'dur, Xavi'dir.
Peki Inter kimdir?

Fenerbahçe, Mehmetçik Basri'dir
Sinyor Can'dır
Ordinaryüs Lefter'dir
Büyük Kaptan Ziya'dır
Yılmaz Şen'dir
Baba Cemil'dir
"Arkadaşlar sistem-mistem yok. Herkes bildiği gibi oynasın. Bu maçı kaybetmeyeceğiz" deyip 4-1 yenilgiden 4-4 beraberliği getiren Kaptan Alpaslan'dır.
30 geride bitirilen ilk yarının ardından soyunma odasında formasını tutup arkadaşlarına bağıran "Bu formayla dalga geçilmez" deyip ikinci yarıda 4 asist yapan Şeytan Rıdvan'dır.
Kırık parmakla kalesini koruyan Harald Toni Schumacher'dir.
En sevilen başkanın başka takıma sattığı; o takımla oynanan ilk maçta en sevilen başkanın gözünün içine baka baka tribünlere çağrılıp alkışlanan İmparator Oğuz'dur; Kral Aykut'tur.
Deli Nezihi'dir.
Barcelona'ya transfer yapan tek Türk Rüştü'dür.
İsyankar Cesur Yürek Tuncay'dır.
23 maç sarı kart görmeden sezonu tamamlayan, genç ve tecrübesiz takımı tek başına şampiyonluğa taşıyan van Hooijdonk'tur.
"Önüme altından halı da serseler Galatasaray'a gitmem. Fenerbahçe taraftarına bunu yapamam" diyen Rapaiç'tir.
9 kişi kalınan kupa maçında santrfora gidip gol attıktan sonra formasına secde eden Luciano'dur.

Roberto Carlos bir projedir.
Alex büyük futbolcudur.
Deivid kalitelidir.
Maldonado, Şili Milli Takımı'nın kaptanıdır.
Lugano bilhassa Avrupa'da çok iyi maçlar çıkarmıştır.
Ama hiçbiri Fenerbahçe değildir.

Aziz Yıldırım'ın başkanlığının 10. yılında alması gereken son ders budur. "Fenerbahçe şimdi kimdir?" sorusunun yanıtı yoktur.
Başkan kendine şu soruyu sorarsa cevabı daha rahat bulacaktır: "Fenerbahçe kaybettiğinde sahadaki futbolculardan hangisi benim kadar, hatta benden daha fazla üzülür?"

Aziz Yıldırım, ' tek reis'in yetmeyeceğini bu sezon bir şampiyonluk kaybetme pahasına anlamıştır. Yıldızlar topluluğu ile Inter olursunuz, Milan değil...
Yıldızlar iyidir ve gereklidir ama Fenerbahçe'ye asıl Fenerbahçe lazımdır..."


Gürcan Bilgiç'in 14 Mayıs 2008 tarihli yazısından...

http://www.sabah.com.tr/2008/05/14/bilgic.html

Şampiyon

Alıştık artık Kraliçelerimizin Şampiyonluklarına...

Teşekkürler Kraliçeler

Biz gelelim Caferağa'ya...
Ben böyle kalabalık görmedim Caferağa'da. Yüzüncü yıldaki Avrupa maçları, derbileri bile geride bırakan bir kalabalık,bilet sırası gişenin önünü iki defa dolanmış, hızını alamayıp Şifa Hastanesine doğru devam ediyordu.
Helal olsun bize...

Tribün genel olarak güzeldi, dönem dönem küfür olsada GS'nin geride kalan iki maçta yaptıklarının yanında hiçbirşeydi. Küfürün en azından bayan maçlarında olmaması temennimiz tabi. Giydermelerden en çok nasibini alan Esra içinse durum gerçekten çok zordu.

Maç sırasında gereksiz yere ortalığı geren GS Yöneticilerinin tavırları ise gerçekten gereksizdi. Yiğit Şardan televizyondan efendi gibi gözüken bir yöneticiydi fakat sadece televizyondan öyle gözüküyormuş. En azından kendi adıma söyleyebilirim bunu.

Şimdi sıra erkek basketbol takımımızda.

Not: Çıldırma t-shirtleri gerçekten gereksiz olmuş.

13.05.2008

Yarın Caferağa'da


Bayan Basketbol Takımımız şampiyonluk maçında Galatasaray'a karşı 2-2'lik serinin son maçına çıkıyor yarın akşam.

Tek maç, alan şampiyon...

İmkanı olupta gelmeyen... :)

Saat: 20:00
Yer: Caferağa

Maraton Alt

Efsane Maraton'un üzerine yapılan Yeni Maraton'un ilk dönemleri. Daha Maraton Alt'ın Tribün Kültürü tam olarak hakim olamamış stada o dönemlerde...

O Kocaman Kanarya'da ne güzeldi. Maçtan önce milletin görüşünü engelliyor diye kaldırdılar, yok oldu gitti sonra.

11.05.2008

Fener'in Kalesi Bağdat Caddesi

Anlayana ;)

Adam gibi git başka yerde kutla şampiyonluğunu, ama curcunanın içine ben delikanlıyım diye girersen sonuçlarına katlanırsın.

Sigorta sorgusuz sualsiz karşılıyor heralde masrafları?

Trabzonspor 2 - 0 Fenerbahçe

Bu sene çok mutluluk yaşattınız, başarılı oldunuz bizde sizi bağrımıza bastık, fakat şampiyonluk ihtimalin %1 olsa bile ligin son haftasında bir şampiyonluk maçına çıkıyorsan biraz sıkta kazan be güzelim. Allah'tan Galatasaray Sami Yen'de Oftaş'ı yenerek şampiyon oldu, aksi bir durumda bünyeyi ne kadar etkilerdi bilemiyorum.

Yenilsen de yensen de seninleyiz, biliyorsunuz ama bu iyi niyetimizi kötüye kullanmayın işte...

Tebrik

Öncelikle tebrik etmek lazım Galatasaray'ı şampiyonluk için. İçimiz kan ağlasada, üzülsekte ezeli rekabette varolan birşey bu şampiyonluk hadisesi. Bazen biz, bazen onlar, araya keşke Anadolu'dan da bir renk katabilsek.

8.05.2008

Şampiyon...


Fenerbahçe 3 - 1 Halk Bankası

Teşekkürler Efeler...

Finalde Eczacıbaşı'na kaybeden kızlarımızıda teşekkürler...

Darısı Bayan Basketbol Takımının başına.

6.05.2008

Ne varsa eskilerde var



İkinci resimdeki "Seninle Ölüme Gider Edirne Tıplı Kronikler" pankartına dikkat. Hala en sevdiğim pankartların başında gelir. Elinde pankartın tam resmi olan varsa buradan herkesle paylaşalım.

Fotoğraflar için Armağan Ç.'ye teşekkürler.

5.05.2008

Kezman

Kezman'ın durumu malum. Kendisinin taraftardan gördüğü desteği aynı şartlar altında acaba kaç futbolcu görmüştür bu ülkede? Ya da başka futbolcu var mıdır?

İnsanların ailesinden bu kadar destek görmedği bir ülkede çok sevildi, desteğin kralını gördü fakat şu saatten sonra kalmasının hem bize hemde kendisine bir faydası yok ne yazık ki. Muhtemelen Kezman'da bunun farkında. Gidersen yolun açık olsun Kezman.

Yaşattığın her güzel an için teşekkürler.

-İnönü'de şampiyonluğu getiren gol,
-Tuncay'la yaptığın Sus işareti,
-Galatasaray'a attığın gol,
-Zor günlerden sonra Sivas'ta gol atıp taraftarla paylaştığın için,
.
.
.
.
.

Fenerbahçe - Gençlerbirliği

Mantıklı olarak düşünüldüğünde lig bizim için Ali Sami Yen'de bitmişti aslında. Fakat insan evladı son dakikaya kadar birşeylerle tutunuyor işte, ya da kendini avutuyor diyelim. Olmayacağını bile bile ama içten içe "ya olursa" diyerek tuttuk stadın yolunu. Muhtemelen son maç olacaktı, veda niteliğinde. Trabzon'a gitmek için bizim Ali Sami Yen'de yapamadığımızı Sivas'ın yapması gerekiyordu. Sivas'ın birşeyler yapabileceğini düşünmüyordum maçtan önce. Fakat gelen ilk gol haberi ile bünyede saçma sapan bir mutluluk oluşmadı da değil hani. Aynı duyguyu, tebessümü herkesin yüzünde görmek mümkündü o anda. Gerisi ise bildiğiniz gibi; Gençlerin öne geçmesi, GS'nin atması, yoksa Intertoto mu derken Sivas'tan ardarda gelen gol haberleri sonrası iyice azalan "ya olursa" düşüncelerimizin son bulması. Matematiksel olarak hala şansımız olabilir fakat bitti be kardeşim. Kabul etmek lazım...

4.05.2008

Caferağa-Saraçoğlu Hattı

100. yılda tüm amatör branşlarda yakaladığımız havayla salonlar dolup taşıyordu. Caferağa her maçta tarihi günlerinden birini yaşıyor, içeri girenler kadar dışarıda da taraftar kalıyordu. Bu sezon ne yazık ki aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Kadıköy'ün göbeğindeki Caferağa'yı ne acıdır ki sadece bir kaç maçta doldurabiliyoruz. Sezon içinde yaşanan bazı tatsız olaylarında etkisi var bunda mutlaka,fakat tek amaç Fenerbahçe'nin başarısı.

Dün Caferağa'da TBBL Play Off maçı vardı Galatasaray ile, bugünse Eczacıbaşı ile voleybol maçı. Oradan çıkıp Saraçoğlunda Gençlerbirliği ile sezonun son maçı. Fenerbahçe sevdalıları için güzel bir pazar günü olabilir, belki Sivas'tan gelecek bir gol haberi ile de günümüz bayrama dönüşebilir.

Hayatım Fenerbahçe çok güzel anlatmış bugünkü durumu;

"Yaşadığımız her olay bir tecrübe. Bu da geleceğe farklı bakmamızı sağlıyor. Bilmiyor muyum yarın olacakları? Biliyorum ama umut fakirin ekmeği, bekliyorum."

Kalbimden Koskocaman Bir Sevda Geçer

Youtube'dan dinleyince değilde, hep beraber layıkıyla söylendiği zaman insanı harbiden etkiliyen bir beste olmuş. Tebrikler UNIFEB...

3.05.2008

3 Mayıs 1918


1995-1996 Fenerbahçe Almanağın'dan alıntıdır.

1.05.2008

GFB Maraton'a doğru

Daha önce mutlaka düşünülmüştü fakat Galatasaray maçından önce sesli olarak tartışılmaya başlamıştı artık GFB'nin maraton üste geçmesi. Maddi olarak çok zor gözüken bu manevranın birde Telsim Tribünü versiyonu vardı. O daha makul ve gerçekci duruyordu ekonomik şartlar çerçevesinde. Stadtaki sessizlikten sıkılan taraftar içinse yapılacak her açıklama, yer değiştirme, birleşme söylentisi heyecanla kaplıyordu bünyeleri.

Galatasaray maçı sonrası artık bağıra bağıra söylenen bu istek bu sefer hedefe ulaştı gibi. Son dakikada bir aksilik olmazsa, verilen kararlar değişmezse seneye GFB'nin büyük kısmı Telsim'e, başını üniversite oluşumunun çektiği bir başka kolu ise Maraton Üst'e geliyor.

Sessizlikten sıkıldık artık...

Son dakikada bir aksilik olmasın, kararlar değişmesin, seneye cümle alem ... olsun.